przytek Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Muzeum Królewskich Sił Powietrznych w Crosford umieściło na swojej stronie internetowej podcast zatytułowany "Repeat Please! Poles in the Battle of Britain" (Proszę powtórzyć! Polacy w Bitwie o Anglię) Brytyjczycy jednoznacznie przyznają i podkreślają ze to polscy piloci odegrali najważniejszą rolę w Bitwie o Wielką Brytanię. Przyznają się do złego traktowania oraz braku wiary w umiejętności Polaków jednocześnie opisujac jak przebiegała zmiana ich sposobu postrzegania Polaków obserwując NIESAMOWITE wyczyny polskich pilotów. 27 minut opowiedzianej wspaniałej historii do posłuchania w formacie mp3 tutaj po polsku i angielsku: http://www.rafmuseum.org.uk/podcasts/ Gorąco polecam wszystkim - ja słuchałem z chusteczką w ręce ) edit: poprawiłem gramatykę i stylistykę
piotrp Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 To samo pomyślałem - nareszcie. Do tej pory różnie bywało... bardzo różnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.