michmruk Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Witam, mam aparaturę jak w tytule, a w niej zepsuty akumulator, (nie trzyma, i ładuje max 2 kreski) a wczoraj dostałem stary akumulator od laptopa. Wyciągnąłem z niego 9 akumulatorów li-ion, najprawdopodobniej takich: http://www.master-instruments.com.au/data_sheets/UR18650H.pdf. Kiedyś widziałem taki nadajnik zasilany pakietem 3s z laptopa ale 8.4V a 11.1V to spora różnica, czy nadajnik się nie spali?i czy te akumulatory można zastosować do napendu jakiegoś modelu? ile amper oddadzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Mam Sanwe RD 6000 i od 2 lat zasilam ją pakietem Li-ion 3S 850mAh. Zauważ, że sanwa daje do zasilania koszyczek na accu lub baterie, a 8 bateri ma 12V, tak więc 12,1V z liionków nie zaszkodzą radiu. Ja ostatnio bawiąc się w menu serwisowym podwyższyłem napięcie alarmu do 9,3V. Poza tym temat był już niedawno wałkowany, radzę na przyszłość trochę pomęczyć się przy szukaniu odpowiedzi, bo takie nagminne pytania bywają ignorowane i możesz nie uzyskać odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michmruk Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Dziękuję za odpowiedź, co do szukania, to szukałem ale nie znalazłem :oops:, a wolałem zapytać ponieważ jest to moje jedyne radio i nie chciałbym go spalic:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.