michmruk Opublikowano 2 Lipca 2007 Opublikowano 2 Lipca 2007 Witam, mam aparaturę jak w tytule, a w niej zepsuty akumulator, (nie trzyma, i ładuje max 2 kreski) a wczoraj dostałem stary akumulator od laptopa. Wyciągnąłem z niego 9 akumulatorów li-ion, najprawdopodobniej takich: http://www.master-instruments.com.au/data_sheets/UR18650H.pdf. Kiedyś widziałem taki nadajnik zasilany pakietem 3s z laptopa ale 8.4V a 11.1V to spora różnica, czy nadajnik się nie spali?i czy te akumulatory można zastosować do napendu jakiegoś modelu? ile amper oddadzą?
tomekr Opublikowano 4 Lipca 2007 Opublikowano 4 Lipca 2007 Mam Sanwe RD 6000 i od 2 lat zasilam ją pakietem Li-ion 3S 850mAh. Zauważ, że sanwa daje do zasilania koszyczek na accu lub baterie, a 8 bateri ma 12V, tak więc 12,1V z liionków nie zaszkodzą radiu. Ja ostatnio bawiąc się w menu serwisowym podwyższyłem napięcie alarmu do 9,3V. Poza tym temat był już niedawno wałkowany, radzę na przyszłość trochę pomęczyć się przy szukaniu odpowiedzi, bo takie nagminne pytania bywają ignorowane i możesz nie uzyskać odpowiedzi.
michmruk Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Opublikowano 6 Lipca 2007 Dziękuję za odpowiedź, co do szukania, to szukałem ale nie znalazłem :oops:, a wolałem zapytać ponieważ jest to moje jedyne radio i nie chciałbym go spalic:]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.