emem18 Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 witam wiem ze jest regulamin ale chciałem się upewnić "1. Model Model musi być półmakietą rzeczywistego samolotu wyprodukowanego w latach 1935 – 1945.Jeżeli jest to model prototypu to orginał musiał latać w danym okresie. Rozpiętość modelu jednosilnikowy 700 – 860 mm " i chodzi mi o tą rozpiętość pobrałem sobie plany takiego oto samolotu P-64 ze stronki http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=14719582&postcount=80 plany w formacie A4 powycinałem wszystko i wyszło mi że samolot ma 500 mm rozpiętość i teraz nie wiem czy tyle mam mieć czy ja plany w źle wydrukowałem ?? i jeśli już czy mógłbym tym startować ?? chcę sam zbudować samolot od podstaw ale w pełni spełniający regulamin żeby sie nauczyc latać takim jak ma być
Reptyl Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 Rozpiętość modelu jednosilnikowy 700 – 860 mm " Plany są ok. To nie jest ESA, tylko SEMFF :wink: - mniejszy i z depronu. Pozdrawiam, Michał South East Michigan Foamy Flyers (SEMFF)
emem18 Opublikowano 25 Października 2010 Autor Opublikowano 25 Października 2010 ok rozumiem ... to coś innego P.S do admina: chyba można usunąć ten temat przepraszam za zasmiecanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.