Łukasz K. Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Witam! Poszukiwałem czegoś do spokojnego latania i nadającego się pod moje wyposażenie wybór padł na Rwd 5.Mam już wszystkie żebra i po paru godzinach sklejania i oklejania mam już kadłub.Stateczniki jeszcze do poprawienia ( nie poobcinane na końcu) Malowanie tego rwd zdaje mi się że wyszło Białe to taśma pakowa a niebieskie jakaś folia samoprzylepna do oklejania mebli. Wyposażenie: Silnik bezszczotkowy ray cd (parametry 400"stki) Serwa: E-sky cyfrowe i no name (wersja bez lotek) Regiel: 30a HK Aku: 1100mah 2s RAY Odbiornik: Futabowski R16 2,4 Wydaję mi się że nie jest najgorzej.Dręczą mnie tylko stateczniki ale to jutro,a może dziś ?Zobaczymy ;] Nie podoba mi się też również przerwa między sterem kierunku a kadłubem ale za daleko wysunołem statecznik pionowy no i niestety teraz to :ass: Teraz kilka słów o budowie: Depron 5,5 listewka 5x3 Wręga silnika balsa 3mm (to było pod ręką) Silnik montowany na 4 śrubki M3 Zrezygnowałem z tych pasków w środku kadłuba bo szczerze mówiąc o nich zapomniałem Teraz pare fotek troche lepszej jakości niż z noki ale to jeszcze nie to : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 A nie wolałeś okleić tego modelu papierem na wikolu?? ;-) Zawsze wzmocni to deprom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Postaraj się na drugi raz staranniej oklejać ,bo średniawo to wyszło... druga sprawa, Twój aparat robi zdjęcia w HD? zmniejsz te fotki panie :< Trzecia sprawa już nie do CIebie Łukaszu, aczkolwiek do miksell'ego Depron nie deprom w ogole papier +wikol =ciężko to widzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 29 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Cimek, pierwsze oklejenie zmarszczek żadnych nie zrobiłem tylko te końcówki musze poobcinać. Dzięki za sugestie.miksell, Myśle jednak że taśma bardziej wzmocni konstrukcje. Zobaczymy jak to będzie w praktyce :twisted: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Próbowałem z taśmą i po pewnym czasie się odklejała. Ale może to zależy od taśmy ;-) W sumie zrobiłem do cessny pelikana statecznik i ster pionowy z depronu i okleiłem papierem na wikolu i jest nieźle. W sumie nie jest on o wiele cięższy od oryginalnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Łukasz K., Wreszcie przestałeś męczyć tą Nokię, jeśli chodzi o zdjęcia - to duży PLUS, teraz jeszcze jak dojdzie do tego obsługa choćby Painta i zmniejszanie tych fotek, to będzie cacy A modelik powinien się sprawdzić :Wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Hehe, to dopiero komórka siostry a ja specjalnie dla forum rezygnuje z bajerów jak wifi i takich tylko kupuje telefon z dobrym aparatem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Dziś zamocowalem serwa i zrobiłem stery.Przy kadłubie zostało wkleić oznaczenia.No to czas na skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Dziś był oblot i tak się skończył: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=334331#334331 Do odbudowania ;( Na szczęście to godzina roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.