Jan Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Jestem na etapie wykańczania kadłuba i w związku z tym mam dwa pytania: Czy sprzęt poniżej się nada. Silnik Serwa x2 Regulator Akumulator x3 Śmigła Zasilacz do ładowarki Ładowarka Aparatura Kabel do programowania nadajnika A także czy czegoś jeszcze brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Cześć Silnik ok, serwa ok ,wziąłbym na Twoim miejscu serw z 5,na wszelki wypadek, a jak byś chciał lotki dorobić? To masz na zapas. Lipol za dużyyy! w zupełności starczy Ci 1000,1300mah 3s Śmigło 8x4,3 spokojnie , zasilacz ok, ładowarka ok, Sterowanie , pilot Aparatura ,a nie sterowanie "pilot" tak na przyszłość Dlaczego nie dołożyć pare dolców więcej i zakupić turnigy 9x 2.4ghz? takie radyjko starczy Ci na bardzo długo i nie będziesz musiał jeździć do domku aby zaprogramować nadajnik Brakuje Ci jeszcze złączek typu Gold 3mm a tak wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Lipol za dużyyy!I w dodatku do nadajnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Lipol za dużyyy!I w dodatku do nadajnika Racja - ten jest do nadajnika (mały prąd rozładowania). Pakiet zasilający regulator/silnik powinien mieć większy prąd rozładowania tak z 20 C ( C - pojemność - czyli przy pojemności np 1000mAh i przy 20C można taki pakiet rozładowywać prądem 20 A). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Opublikowano 29 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Cytat: Sterowanie , pilot Aparatura ,a nie sterowanie "pilot" tak na przyszłość Poprawione.A dla czego Li-pol (pomijając że do nadajnika) za duży? EDIT: Co do prądu rozładowywania to nie zauważyłem... :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Będzie za ciężki. Lepiej kupić 2 mniejsze akumulatory niż 1 duży i mieć za ciężki samolot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Opublikowano 29 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Dlaczego nie dołożyć pare dolców więcej i zakupić turnigy 9x 2.4ghz? takie radyjko starczy Ci na bardzo długo Mowa o tym ?i nie będziesz musiał jeździć do domku aby zaprogramować nadajnikTo gdybym miał więcej modeli tak...Lepiej kupić 2 mniejsze akumulatory niż 1 duży i mieć za ciężki samolot.Np. te ?EDIT: Czy jeśli kupię tą aparaturę turnigy 9x 2.4ghz to jaki kabel do latania na symulatorze? EDIT 2; Goldy takie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Pakiet ten: http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9491 lub ten: http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8936 Goldy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 A te się nadadzą? Mają osłonki w komplecie (zabezpieczenie przed zwarciem). stasw328, Z lipoli wezmę te drugie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Janie, tak to co podałeś będzie się nadawało, aczkolwiek najlepiej jak byś kupił komplety goldów 3,5mm pakiet rownież ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Nowa lista: Silnik Serwa x5 Regulator Akumulator x4 Śmigła Zasilacz do ładowarki Ładowarka Aparatura Brzęczyk informujący o niskim stanie baterii nada się? Goldy z osłonkami Czy do tej aparatury będzie potrzebny dodatkowy kabel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 wszystko dobre oprócz śmigła. wez 9x5 bo się będziesz męczył z 10tką. 9x5 GWS pomarańczowy I nie wiem tylko jak z zasilaczem, poszukaj na allegro zasilacz od Xboxa na 12v około 8-10A, dorwiesz taki za 30-40zł a będzie lepszy niż ten z HC. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 wszystko dobre oprócz śmigła. weź 9x5 bo się będziesz męczył z 10tką. 9x5 GWS pomarańczowy np.Ten I nie wiem tylko jak z zasilaczem, poszukaj na allegro zasilacz od Xboxa na 12v około 8-10A, dorwiesz taki za 30-40zł a będzie lepszy niż ten z HCNajtańszy 45zł z przesyłką...To o 100% więcej iż z HC. A 5A na tym z HC powinno starczyć biorąc pod uwagę, że maksymalne natężenie ładowania akumulatorów, które zamierzam kupić wynosi 2,6A. EDIT: A czy przeróbka z zasilacza PC się nada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Ja mam z zasilacza i wystarcza. A 5A na tym z HC powinno starczyć biorąc pod uwagę, że maksymalne natężenie ładowania akumulatorów, które zamierzam kupić wynosi 2,6A. Pamiętaj, że kiedyś pojawią Ci się też inne akumulatory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hincek Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Hi! Jeśli jeszcze nie zrobiłeś zamówienia to ja trochę namieszam Toto-0 jest bardzo uniwersalnym samolotem, ktory lata poprawnie w zasadzie na każdych podzespołach, dlatego lepiej kupić coś z zapasem mocy niż poźniej pluć sobie w brode, że na jakimś elemencie chciałeś zaoszczędzić. Odnośnie Twojego zamówienia to widze że brakuje Ci złączek do zasilania ESC (XT60 lub T-Dean w zależności jaki system dla siebie wybierzesz). No i ten ESC do mnie nie przemawia, lepiej kupić TGY plush np 30A bardziej rozwojowy i pewny produkt. Brzęczyk to fajny bajer ale nie konieczny. Po co Ci 4 takie same baterie? Rozumiem że 1,3Ah nadadzą się później do combata, ale warto też zainwestować w coś większego z większym prądem rozładownia. Śmigła jakie polecam to 9x5 (uniwersalne) i 8x6E (rakieta przy odpowiednim silniku). Jeszcze mała rada dotycząca zamówień w HK, zwracaj uwagę na dostępność sprzętu, niezależnie od tego czy będzie to np aparatura TGY 9x czy zwykłe śmigiełko. Jeśli coś jest na backorderze to termin realizacji może się wydłużać w nieskończoność (czekanie 10 tygodni na dostawe jest załamujące). Poza tym, w zależności od rodzaju wybranej przesyłki istnieje ograniczenie łącznej pojemności lipoli jakie można zamówić do 3500mAh wiec zwróć na to uwagę. Podsumowując - na TOTO świat się nie kończy więc kupuj na zapas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Lepiej kupić 2 mniejsze akumulatory niż 1 duży i mieć za ciężki samolot ale warto też zainwestować w coś większego z większym prądem rozładowniaNo to ja już nic nie rozumiem... :? termin realizacji może się wydłużać w nieskończoność (czekanie 10 tygodni na dostawe jest załamujące)Jestem cierpliwy (a przynajmniej ćwiczę :wink: )...Brzęczyk to fajny bajer ale nie konieczny.A z powietrza będzie go słychać? Bo ja go do modelu chciałem wsadzić. :oops: Odnośnie Twojego zamówienia to widze że brakuje Ci złączek do zasilania ESC (XT60 lub T-Dean w zależności jaki system dla siebie wybierzesz).A te goldy się nie nadadzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Janie latamy w tym miejscu : http://rcclub.eu/viewtopic.php?f=38&t=920&view=unread#unread Spotykamy się w każdą niedzielę. Siadaj na rower, przyjedź, zawsze coś na miejscu doradzimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hincek Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 No to ja już nic nie rozumiem... :? Ty pytasz, My pokazujemy Ci różne drogi do celu,Wszystko zależy od potrzeb Twoich i Twojego modelu Baterie 1,3Ah są dość wszechstronne i w miarę lekkie, jednak do TOTO możesz wrzucić o wiele cieższą, np 1,8-2,2Ah, i cieszyć się długim lataniem bez konieczności wymiany lipoli. Określając odległość na oko to brzęczyk slychać może z 30m. Goldy mogą być, jednak preferuje inne systemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Mam 2 pytania odnośnie konstrukcji skrzydła: Czy ta wzmocnienia mają być pomiędzy listewkami, czy obok? Jeśli pomiędzy to gdzie wchodzi łącznik (robię bez lotek)? Nie rozumiem w jaki sposób łącznik wchodzi do wnętrza skrzydła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 O ile pamiętam to jest tam zaprojektowana taka szuflada z dwu płaskowników sklejkowych. tworzy się pudełko w jednej i drugiej połówce skrzydła. W to miejsce wsuwa się łącznik nadający odpowiedni wznios. Ale przecież masz koło siebie Twórcę tego modelu , który w dodatku zaoferował pomoc.... więc wsiadaj na rower... A tak swoją drogą to dla mnie TOTO-0 bez lotek to nie to.... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.