Kaziu19 Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Witam! Dzisiaj skończyłem wycinać z papieru model (zaraz przypnę go pinezkami i zacznę wycinać depron:D) http://img408.imageshack.us/img408/8475/dsc01007g.jpg'>Zdjęcie. [/code] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Link nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 http://img408.imageshack.us/img408/8475/dsc01007g.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 (zaraz przypnę go pinezkami i zacznę wycinać depron:D) Lepszym pomysłem będzie przyklejenie szablonów do depronu na klej biurowy (w sztyfcie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu19 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Próbowałem różne sposoby ale nadal się łamie. Co robić?Może zmienić model na Lazy bee? Nie wiem co robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalot Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 dokładnie tak jak napisał jary14 - naklej szablony na depron klejem w sztyfcie a potem OSTRYM nożem nacinaj depron przy szablonie. Lepiej pociągnij tym nożem kilka razy lekko niż raz na wylot bo będzie Ci się strzępiło. Szczególnie jak nie masz jeszcze wprawy. I nie denerwuj się. Wyjdzie. Każdy z nas zaczynał i nie zawsze wychodziło. Byle się nie poddać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu19 Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Czy mógłby ktoś poradzić mi krok po kroku jak zagiąć kokpit ( ta największa część) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalot Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 1. Jeżeli łuk zagięcia ma być duży - łagodny, to na ciepło. Mocna suszarka do włosów i powoli podgrzewając wyginasz. Najważniejsze żeby nie przesadzić. 2. Jeżeli zaginasz dość ostro (na przykład krawędź natarcia skrzydła) to od zewnętrznej strony giętego elementu naklejasz samoprzylepną taśmę, żeby Ci depron nie pękł a od wewnątrz nagniatasz wzdłuż linii gięcia. Ja nagniatałem krawędzią popsutej płytki cd-rom. Nie przetniesz tym depronu, a zrobisz ładną linię do zagięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.