sbruski Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Witam, Przymierzam się do modelu PIPER. Czy któryś z Kolegów: coś działał w temacie, myślał o podwoziu Robarta, użyczy manuala (posiadam manual Hog-Bipa)? edit: Klapy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Nie wiem czy czytał Pan ten temat. Jest to relacja z budowy identycznego modelu, niestety oblot jeszcze się nie odbył. Zapraszam do wymiany doświadczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbruski Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Znam ten temat .Przeczytałem całe forum i nie tylko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 I powiem od razu, niech pan podczas budowy zmodyfikuje górną pokrywę kabiny i rurę zostawi w całości. Poradził mi tak jeden z kolegów z forum, który zrobił wg planu i przy twardszym lądowaniu kabina po prostu pękła na dwie części, zastrzały również nie wytrzymały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbruski Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Super, zostawię, zwłaszcza, że myślę o wersji bush (teren przygodny, opony balonowe itd...). Nie ma u nas panów , są koledzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Co do innej galanterii, idealny zbiornik, taki jak w instrukcji można kupić w rcskorpion, o ten dokładnie . Podczas budowy kadłuba warto sprawdzić czy otwory we wręgach, do poprowadzenia bowdena steru wysokości leżą w linii prostej, ja tego nie zrobiłem i po sklejeniu kadłuba miałem problem. Poza tym wszystko było raczej w porządku. Jeśli będą jakieś pytania, problemy postaram się pomóc w miarę możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbruski Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Dzięki za deklarację pomocy. Chciałbym zastosować silnik Saito 100, dlatego bardzo mnie interesuje fragment planów (dzió, coby się przymierzyć...Ktoś ma? poratuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Postaram się coś zeskanować z moich, ale nie wiem jak to wyjdzie, w końcu skaner mam zwykły a nie A1 8) Pozwól, że zrobię to za jakiś czas, teraz jestem trochę zajęty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.