sbruski Opublikowano 1 Listopada 2010 Opublikowano 1 Listopada 2010 Witam, Przymierzam się do modelu PIPER. Czy któryś z Kolegów: coś działał w temacie, myślał o podwoziu Robarta, użyczy manuala (posiadam manual Hog-Bipa)? edit: Klapy?
Kuba Kłosowski Opublikowano 1 Listopada 2010 Opublikowano 1 Listopada 2010 Nie wiem czy czytał Pan ten temat. Jest to relacja z budowy identycznego modelu, niestety oblot jeszcze się nie odbył. Zapraszam do wymiany doświadczeń.
sbruski Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Opublikowano 1 Listopada 2010 Znam ten temat .Przeczytałem całe forum i nie tylko...
Kuba Kłosowski Opublikowano 2 Listopada 2010 Opublikowano 2 Listopada 2010 I powiem od razu, niech pan podczas budowy zmodyfikuje górną pokrywę kabiny i rurę zostawi w całości. Poradził mi tak jeden z kolegów z forum, który zrobił wg planu i przy twardszym lądowaniu kabina po prostu pękła na dwie części, zastrzały również nie wytrzymały.
sbruski Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Opublikowano 2 Listopada 2010 Super, zostawię, zwłaszcza, że myślę o wersji bush (teren przygodny, opony balonowe itd...). Nie ma u nas panów , są koledzy
Kuba Kłosowski Opublikowano 2 Listopada 2010 Opublikowano 2 Listopada 2010 Co do innej galanterii, idealny zbiornik, taki jak w instrukcji można kupić w rcskorpion, o ten dokładnie . Podczas budowy kadłuba warto sprawdzić czy otwory we wręgach, do poprowadzenia bowdena steru wysokości leżą w linii prostej, ja tego nie zrobiłem i po sklejeniu kadłuba miałem problem. Poza tym wszystko było raczej w porządku. Jeśli będą jakieś pytania, problemy postaram się pomóc w miarę możliwości.
sbruski Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Opublikowano 3 Listopada 2010 Dzięki za deklarację pomocy. Chciałbym zastosować silnik Saito 100, dlatego bardzo mnie interesuje fragment planów (dzió, coby się przymierzyć...Ktoś ma? poratuje?
Kuba Kłosowski Opublikowano 4 Listopada 2010 Opublikowano 4 Listopada 2010 Postaram się coś zeskanować z moich, ale nie wiem jak to wyjdzie, w końcu skaner mam zwykły a nie A1 8) Pozwól, że zrobię to za jakiś czas, teraz jestem trochę zajęty.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.