kret88 Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam, właśnie skończyłem budowe mojego pierwszego modelu RWD5 i jestem w trakcie zamawiania osprzętu. Jako że sporo wydałem na aparature chcę trochę zaoszczędzić. Znalazłem taką stronę http://www.rctimer.com/index.php?gOo=shop.dwt z chińszczyzną i nie wiem jaki wybrać silnik. Chce aby ciąg wynosił ok 1000g przy pakiecie Li-pol 3 cele i śmigle np. 10x4,7. Prosze o pomoc!!! Pozdrawiam, Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Nie bardzo wiem do czego Ci ciąg 1000g w RWD, chyba że nie jest to RWD by Skazoo :wink: a jeżeli jest to polecam ten silnik http://cgi.ebay.pl/New-RC-Timer-2822-14-1200KV-Outrunner-Brushless-Motor-/110430746113?pt=UK_ToysGames_RadioControlled_JN&hash=item19b62f7601 i śmigło 9x5, w zupełności wystarczy taki zestaw do większości deproniaków do 130cm rozp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kret88 Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Problem jest tego typu że okleiłem go zbyt ciężką folią i po moich wyliczeniach z osprzętem będzie ważył ok 1 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Ciężko z tego sklepu coś polecić, bo marka nieznana, opinii nie można poczytać, a dodatkowo, podawane parametry są niewiarygodne. Polecił bym np. silnik 3530 kv 1100, Kierując się wielkością i wagą, powinien uzyskać siąg powyżej 800g. W parametrach jednak czytamy że prąd to 10A, a polecany regulator 30A. Moc 300W a maksymalny ciąg 500g. To zupełnie bez sensu. Wygląda na to, jakby jedne parametry były wartościami chwilowymi, a drugie dla pracy ciągłej. Zrezygnuj z tego sklepu i kierując się tą wielkością silnika poszukaj gdzieś indziej. Potrzebujesz silnika, który wytrzyma 25A prądu i będzie miał kv 1000-1200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kret88 Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Dzięki za rady. Wybór padł na EMAX'a BL 2215/20 a do tego regulator Alturn 25A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.