woojas25 Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 czesc koledzy mam pytanko jakiej mocy silnik założyć , bo orginalny 370 z przekładnią poszedł na spacer , waga modelu gotowego do lotu to 420 gram , akumulator mam li-po 1500, ktory ładnie wchodzi w miejsce starego ni-mh 9.6v bez wiekszych przeróbek, dodam ze orginalny silnik był nieco zasłaby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Emax 2822 i śmiglo 9x5 wystarczy Ten silnik na tym śmigle daje 740gram ciągu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Podejrzewam że 9-calowe śmigło się nie zmieści i będzie zawadzało o ziemię - musisz to sprawdzić. Jeśli się zmieści to może być ten Emax. Jeśli nie - szukaj silnika o większych obrotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojas25 Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 latałem na 9x4.7 gws Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinksu Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Zawsze możesz jeszcze wsadzić Emax 2212, tam zakładasz śmigiełko 7'' i nie ma obawy że będziesz trawniki kosił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.