Skocz do zawartości

Regulator tower pro MAG 8 18A problem :(

Konrad65

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż mam problem zakupiłem sobie właśnie taki regulator http://www.rc4max.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=9084&category_id=959&option=com_virtuemart&Itemid=1 i zaprogramowałem go według tej instrukcji http://www.emodel.pl/download/TowerPro_regulatory_seria_H.pdf ,jest podobna do tej ,która otrzymałem wraz z regulator wszystkie sekwencje się zgadzają oraz serja H.

Ale kiedy już wszystko zaprogramuje to silnik rusza dopiero wtedy kiedy drążek gazu jest w połowie oczywiście przed włączeniem nadajnika dźwignia jest na samym dole i jak podłącze zasilanie to słychać trzy BBB co oznacza ,ze regulator zaprogramowany jest na NI-MH mimo że programowałem na li-po i jeszcze do tego na regulatorze jest napisane toward pro zamiast tower pro .Czy ktoś mógł by mi pomóc ????

Opublikowano

Jaka aparatura? Ja miałem to samo w apce OPTIC 6 i reglu w lamie. Był zepsuty przycisk throttle cut (przycisk gaszenia spalinki) i caly czas byl wciśnięty, a dopiero od polowy gazu wyłączała się blokada.

Opublikowano

daj gaz na max, podlacz zasilanie, poczekaj chwile niech popika (okolo 3sekundy) ściągnij gaz na minimum, odłącz zasilanie i podłącz ponownie.

Zobacz czy sie poprawi.

Opublikowano

Jeżeli programowales tyle razy to moze byc wada fabryczna albo problem z apką. Podepnij do tego kanału serwo i sprawdz, czy wychyla sie tyle samo co na innych kanałach.

Opublikowano
:D Poprawiło się wszystko działa normalnie tylko jeszcze mnie zastanawia z tym pakietem czy jest dobrze ustawiony bo na początku wraz słychać BBB a powinno być jedno długie B dla li-Po
Opublikowano

Też mam regulator Tower pro wersja h i miałem ten sam problem z przełączeniem z ni-mh na li-pol okazało się, że w instrukcji są pomieszane odpowiedniki, żeby włączyć li-pol trzeba było poczekać na beeb-beeb a nie na beeb tak jak w instrukcji.

Spróbuj może pomoże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.