Konrad65 Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Witam Otóż mam problem zakupiłem sobie właśnie taki regulator http://www.rc4max.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=9084&category_id=959&option=com_virtuemart&Itemid=1 i zaprogramowałem go według tej instrukcji http://www.emodel.pl/download/TowerPro_regulatory_seria_H.pdf ,jest podobna do tej ,która otrzymałem wraz z regulator wszystkie sekwencje się zgadzają oraz serja H. Ale kiedy już wszystko zaprogramuje to silnik rusza dopiero wtedy kiedy drążek gazu jest w połowie oczywiście przed włączeniem nadajnika dźwignia jest na samym dole i jak podłącze zasilanie to słychać trzy BBB co oznacza ,ze regulator zaprogramowany jest na NI-MH mimo że programowałem na li-po i jeszcze do tego na regulatorze jest napisane toward pro zamiast tower pro .Czy ktoś mógł by mi pomóc ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Jaka aparatura? Ja miałem to samo w apce OPTIC 6 i reglu w lamie. Był zepsuty przycisk throttle cut (przycisk gaszenia spalinki) i caly czas byl wciśnięty, a dopiero od polowy gazu wyłączała się blokada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Aparatura to nadajnik e-sky ten najzwyklejszy od lamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 A nie jest przetrymowany przypadkiem w dół? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Nie, trymer jest w neutrum .Ja myślę ze toś coś z reglem a raczej programowaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Spróbuj zaprogramować jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 daj gaz na max, podlacz zasilanie, poczekaj chwile niech popika (okolo 3sekundy) ściągnij gaz na minimum, odłącz zasilanie i podłącz ponownie. Zobacz czy sie poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Ja już go programowałem kilkanaście razy i bez skutku :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Jeżeli programowales tyle razy to moze byc wada fabryczna albo problem z apką. Podepnij do tego kanału serwo i sprawdz, czy wychyla sie tyle samo co na innych kanałach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Poprawiło się wszystko działa normalnie tylko jeszcze mnie zastanawia z tym pakietem czy jest dobrze ustawiony bo na początku wraz słychać BBB a powinno być jedno długie B dla li-Po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Spróbuj to ustawić. Prawde mówiąc z reglami tower pro róznie to bywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skymen13 Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Też mam regulator Tower pro wersja h i miałem ten sam problem z przełączeniem z ni-mh na li-pol okazało się, że w instrukcji są pomieszane odpowiedniki, żeby włączyć li-pol trzeba było poczekać na beeb-beeb a nie na beeb tak jak w instrukcji. Spróbuj może pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Zrobiłem identycznie jak mi powiedziałeś i jest chyba Ok bo po włączenie słychać jedno dłuższe Beep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.