iwan19815 Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Witam modelarzy. od pewnego czasu chodzi mi po glowie budowa sporej makiety samolotu i przyda mi sie bardzo Wasza pomoc w realizacji tego planu No jakos nie moge sie doczekac zielonego swiatla na postawienie nowego posta wiec zaczne tutaj ..jak sie nie pogniewacie;) Zaczynam budowe fokkera Dr.1 na podstawie tego z deAgostini tyle ze przeskalowany oryginal ma wymiary: Długość: 980 mm Wysokość: 490 mm Rozpiętość skrzydeł: 1200 mm Kompletny model z silnikiem waży 3,5 kg. Sam silnik z układem wydechowym waży około 550 g (bez niego około 470 g). Moja makieta bedzie jeszcze raz taka czyli: dlugosc 1960 mm wysokosc 960 mm rozpietosc 2400 mm waga: i tu rodzi sie pytanie bo nie mam pojecia jak obliczyc wage tego modelu Licze na Wasze podpowiedzi w tym temacie. Jak tylko bede mogl to zaloze post w dzale "spalinowe" i cala relacje z budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.