Skocz do zawartości

silnik do paralotni

bandi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fajna konstrukcja;) ja czekam do wiosny i oblatuje tą moto-paralotnie;) jeszcze mam pare rzeczy do zrobienia ;)a dokładnie podpiąć stery i założyć elektronikę

pozdrawiam Darek

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Będzie miał kolega problem ze startem. Wloty do komór w tym skrzydle nie są przystosowane do lotu silnikowego. W przypadku dodania gazu skrzydło zostaje w tyle, a silnik unosi się do góry - wówczas wloty do komór nie są ustawione prostopadle do napływającego powietrza. W efekcie tego skrzydło się złoży. Pozostaje tylko bardzo płynne dodawać gazu, start z ręki przy wietrze. Istnieje możliwość zmiany kształtu komór, ale o tym pomyślimy później. :crazy: Przeżyłem to na własnej skórze w skali 1:1.

Opublikowano

Witam

Wiem że będzie ciężko na tym skrzydle dlatego raczej skrzydło będzie inne a kiedyś testowałem z lekkiej górki podpiąłem ciezar pod to skrzydło taki jak wozek silnik i cała elektronika czyli 1700gram i powiem szczerze że skrzydło opadało dosyć szybko . co do silnika to hmmm moze załoze jakis mniejszy ale wolnoobrotowy i kupie gdzieś czasze większą;)

ale szczerze mówiąc narazie nic nie robie z tym wózkiem bo wziąłem się za makiete robinsona do mojej spaliny

pozdrawiam Darek

Opublikowano

Będzie miał kolega problem ze startem. Wloty do komór w tym skrzydle nie są przystosowane do lotu silnikowego. W przypadku dodania gazu skrzydło zostaje w tyle, a silnik unosi się do góry - wówczas wloty do komór nie są ustawione prostopadle do napływającego powietrza. W efekcie tego skrzydło się złoży. Pozostaje tylko bardzo płynne dodawać gazu, start z ręki przy wietrze. Istnieje możliwość zmiany kształtu komór, ale o tym pomyślimy później. :crazy: Przeżyłem to na własnej skórze w skali 1:1.

Krzysztof.

Może coś więcej powiedzieć o różnicach w takich skrzydłach ?

Moja elektryczna paralotnie też czeka wiosny - więc między czasie mógłbym dokonać przeróbek czasy lub poszukać nowej .

Opublikowano

Witam. Temat rzeka, najlepsze skrzydło do celów modelarskich musi charakteryzować się:

- małym wydłużeniem tz. skrzydło o obrysie prostokątnym,

- bardzo gruby profil z dużą ilością otworów w przegrodach między komorami, wyglądające jak materac,

- wielkie prostokątne wloty powietrza na krawędzi natarcia.

Jeśli uda się spełnić te trzy warunki, to możliwe jest wykonanie tym skrzydłem pewnych "akrobacji".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.