Vespa Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Po co Ci ta pleksa i trawa? Coś mi się zdaje, że ani jedno ani drugie nie spełni zamierzonego zastosowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Pleksa- ma osłaniać wszystko (będzie to stało na korytarzu i jest powiedziane że musi być w zamknięciu) Trawa- pomyślę jeszczę, ale musi być coś do okoła Ta makieta ma przedstawiać gdzie co było czyli: Postawie karteczkę z nr 1 na Orchestrze Na osłonie z pleksy będzie legenda i np. 1.Orchestra- i dalej opis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 http://img194.imageshack.us/g/dsc00094du.jpg/ Pomyliłem się i przód dałem do zdjęć na odwrót. Stan makiety-surowy nie przeszlifowany ryukishin, Jak możesz przybliżysz technikę tego uzyskania kamienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukishin Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Technika jest prosta jak konstrukcja cepa :? .. czyli tak jak wcześniej napisałem. Wycinasz rdzeń (czegoś co chcesz wykonać) ze styropianu - powierzchnie nie muszą być gładkie, szpachelka w dłoń - nakładasz cienką warstewkę kleju gipsowego (może nawet prześwitywać styropian tylko przy zbyt cienkiej farba może wypalić piankę (zależy jakiej farby użyjesz wiadomo..). Szlifować tego nie trzeba, faktura sama się utworzy podczas szpachlowania (możesz sobie wyrzeźbić oczywiście cegły, bloki skalne itp.). Druga połowa sukcesu to malowanie. Ja użyłem farbek modelarskich Aster (były kiedyś takie, może jeszcze są za niedrogo). Chodzi o to, że wgłębienia w fakturze malujesz na kolor ciemniejszy a uwypuklenia na jaśniejszy. Ja pomalowałem tak - całą tą kostkę na ciemny szary, a potem przetarłem po tym prawie suchym pędzlem "umoczonym" w jaśniejszym kolorze. Można oczywiście mieszać więcej barw. Tutaj ten efekt lepiej widać: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Makieta prawie skończona Zostało troszkę gdzie nie gdzie pomalować,no i ponumerować różne części Zdjęcia(plastry,poprzyklejane na boku bo się skleja boczna część. Sorry za słabą jakość Malowanie zrobiłem tak: Zmieszałem gips z wodą,dodałęm pigment i białą farbę akrylową. Na środku to kółko to orchestra(świeżo malowana,więc kolor inny,ale bedzie taki jak reszta) Gdzie nie gdzie są przebarwienia zielone(od depronu)ale wygląda to jak mech,także nie będę kładł 3 warstwy. Piszcie jak się podoba lub co poprawić ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.