Skocz do zawartości

Zabawka

piotrp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuję za wypowiedzi.

W moim heliku jest żyroskop, lub to tylko chwyt marketingowy. Zastanawiałem się, jak on działa.

Pozdrawiam

Gość slawekmod
Opublikowano

Helikopterek oddałem, ale zamówiłem dwa takie jak Piotra, dla mnie i córki. W tym co oddałem nie było problemu z uciekaniem ogona bo nie uciekał. W każdym razie szykuje się fajna zabawa.

Opublikowano

Mógłbym prosić o nazwę tego helika? Był bym bardzo wdzięczny :mrgreen:

Jeśli to pytanie do mnie, to jest firmy Soomo, na kabince widnieje napis Rotoblade Midi. Jest bardzo podobny do tych z podanych w tym wątku linków.
Opublikowano

A ja polecam Syma s107 :D mam go od paru dni i zabawa jest przednia :D części też są u panów z Hongkongu :P i to w dość przyzwoitych cenach

Heli jest bardzo stabilny w locie, dobrze wygląda i szybko reaguje na "polecenia" pilota. I ładowanie z USB też jest dość wygodne. Istnieje oczywiście możliwość ładowania z pilota.

Opublikowano

To i ja się wtrącę w dyskusję o micro heli.

1. Żyroskop daje wiele. Latałem takim "bez" i takim "z". Różnica ogromna.

2. Polecam stronkę: rc-fever.com i dział tych maluchów.

Odjechane sylwetki, często niedostępne u nas w kraju można mieć w max. 2 tygodnie za pieniądze mniejsze niż u nas.

3. Jeden z takich heli opisałem tutaj:

http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=34162

Łącznie z kosztami wysyłki (ubezpieczonej) wyszedł mnie 97 PLN.

4. Bardzo fajnie wygląda np. ten:

http://www.rc-fever.com/zr-z008-infrared-4ch-micro-rc-helicopter-rtf-w-gyro-red-p-11478.html?cPath=337_180_620

ma bowiem 4-y kanały, a więc coraz bliżej Lamy...

Opublikowano

Ja osobiście uważam że takie zabawki są okej, jeżeli nie oczekuje się od nich jakiś nadwyczajnych możliwości. Ja kupiłem takie coś LINK , części od groma, silniczki, zebatki a nawet ładowarka sieciowa (brak w zestawie standardowym). Daje bardzo dużo frajdy :jupi: i gorąco polecam do zabawy w zimowe wieczory.

Opublikowano

Pozwolę sobie wtrącić co nieco do tematu micro-heli.

Bardzo ciekawą alternatywą są heliki typu solo-pro, czy droższy blade msr. Osobiście męczę solo pro, traktując to jako trening do latania większym helikiem (450).

Z ciekawostek - 28g, 4-kanały! żadne coaxiale, czy inne wynalazki tylko klasyczny jednowirnikowiec z wbudowanym żyrem i dwoma serwomechanizmami sterującymi tarczą.

Sporo zdjęć jest tutaj:

http://www.helipal.com/nine-eagles-solo-pro-blue-2-4ghz-edition.html

Polecam, gdyż przy cenie 2x większej dostajemy coś co nie nudzi się tak szybko i pozwala nauczyć się latać jednowirnikowacami.

Opublikowano

Polecam, gdyż przy cenie 2x większej dostajemy coś co nie nudzi się tak szybko i pozwala nauczyć się latać jednowirnikowacami.

Dostępne w naszym kraju?
Opublikowano

Bez problemu, pod wieloma markami

Easycopter Colibri 4.5

Nine Eagles Solo Pro V1 i V2 (V1 i V2 różnią się tylko kolorem, ważne że to wersja PRO)

i jeszcze jakieś, nie pamiętam jakie.

Łatwo je poznać po jajowatym nadajniku. Bateryjki dostępne w hk za 1.5$, po dolutowaniu kabelków pasują te od msrów po 1$. Nadajnik mode 1 i 2 zamienia się banalnie - przekręcając antenę.

Polecam wersję z walizką i ładowarką stacjonarną, ja nie mam walizki, a bzyczek delikatny bardzo...

Przykładowa oferta:

http://www.sklep.rcmodelsport.pl/index.php?products=product&prod_id=13684

Opublikowano

Potwierdzam to co pisze McRancor, na tym można się sporo nauczyć jak na początek. Ja po jako/takim opanowaniu easycoptera 4.5 dałem sobie radę z TREXem 250 :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Dziecko dostało pod choinkę heli S107. Podobno wujek już nim latał i miał trochę kraks. Jak wróciłem z nart i próbowałem tym latać stwierdziłem , z nie działa tylne małe śmigiełko i nie można lecieć tył i przód - czy jest na to jakieś lekarstwo?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.