klaps6 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Witam. Mam takie pytanie, dotychczas latałem na hitecu HFD08RD, zasilanie stanowiły dwie cele LiFe i wszystko było ok. Teraz chciałbym zamienić odbiornik na wymieniony w temacie. Czy ktoś sprawdził może doświadczalnie czy odbiornik pracuje bezpiecznie na dwóch celach LiFe? (napięcie szczytowe około 7,2V) lub na 5 celach Nixx (w szczycie 7V)? W znalezionej instrukcji podają napięcie zasilające od 4,8V do 6,0V przyjmując, że to napięcia znamionowe pakietów Nixx odpowiednio 4 i 5 celi to współpraca z dwoma celami LiFe powinna być bezpieczna jednak jeśli to 6V to napięcie szczytowe (dopuszczalne) to już może być źle. Nie chcę ryzykować dlatego zwracam się z tym pytaniem. Z góry dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zdecydowanie mozna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Dzięki. Sprawdziłem też doświadczalnie, wszystko w najlepszym porządku (przy pracy na 2s LiFe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.