Ahorex Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Witam!!! Czym pomalować depron na kadłubie i na skrzydłach? Dodam, że chciałbym żeby to się odbyło jak najtańszym kosztem. Proszę o odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Farby Akrylowe 1litr za ok 22zł Ja kupowałem w OBI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Malowałem farbami akrylowymi Dulux, generalnie wychodzi niezgorzej z tym że zielony jest dość ciężko pomalować na żółto, natomiast czerwono lub niebiesko OK. P.S. Temat chyba lepiej pasował by do działu "warsztat", domyślam sie że chcesz malować szybowiec :wink: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Duluxa też mam w 0,5L puszkach ale jeszcze nim nie malowałem Ważne przy malowaniu depronu jest jego wcześniejsze przygotowanie Przy używaniu depronu rowkowanego wychodzą małe "dziury" na styku krawędzi które ja szpachluje zwykłą szpachlą stolarską Często przy cięciu i składaniu modelu gdzieś nam się wgniecie lub nadszarpnie krawędź i potem po pokryciu farbą wszystko "pięknie" widać psując ogólny wygląd modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Może w swych wywodach jestem nachalny, ale proponuję kryć depron papierem i dopiero malować. Modele diabelnie zyskują na wyglądzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Duluxem zwyklym w 100% wystarcza. W przypadku spalinowych deproniakow, trzeba sie liczyc z odchodzaca farba- tworzy sie taka guma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahorex Opublikowano 13 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 A czy mogę prosić o dokładna nazwę tej farby, żeby wiedzieć jaki typ i model kupić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 A czy ktos mial do czynienia z tymi farbami i moglby sie ewentualnie podzielic spostrzezeniami: RC STYRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 A czy ktos mial do czynienia z tymi farbami i moglby sie ewentualnie podzielic spostrzezeniami: RC STYRO Ja ostatnio malowałem i kupowałem właśnie z tego sklepu. Trzyma się dobrze, nie topi depronu, tak jak ma być: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Wziąłem Zorkę pięć i strzeliłem kilka zdjęć Na poważnie zamieszczam foto puszek zrobione telefonem a nie aparatem Dla ogólnego poglądu wystarczy, tych farb używam do malowania P.S. Ups.. teraz zauważyłem że zamiast Duluxa kupiłem Dekoral :roll: Tak jak pisałem wcześniej tej farby jeszcze nie używałem P.S.2 ten kolor który wygląda na zdjęciu niby czerwony w rzeczywistości jest pięknym bordowym kolorem Mam też z tej firmy farby z połyskiem np: białą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.