marek Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 witam jestem początkującym modelarzem i kupiłem gotowy model sky lady model lata tylko mam problemy z radiem [gubi zasięg ]czsem na50 m czy ktos moze mi cos poradzic.do czego sloza kontrolki na nadajniku czerwona i zielona. Dziekuje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 pewnie wskażnik napięcia pakietu :0 Zielona OK czerwana strach w oczach. Co do zasięgu to przyczyn może być wiele, niedokręcona antena w radiu, przerwana w odbiorniku, niestykanie kwarcu itp. sam to przeźżywałem na początku roku to wiem że to nic miłego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Zerknąłem sobie na pierwszy z brzegu opis tego zestawu: http://www.modele.sklep.pl/product_info.php?cPath=1_5&products_id=22 To powinno ułatwić dyskusje w tym wątku. Dla mnie wg opisu model powinien latać super. Tylko dlaczego zasięg 50m zamiast 500m? Może na początek zainwestuj w dobre zasilanie nadajnika:? Bo rozumiem, że zasilanie jest z paluszków (a takie tanie paluszki raczej nie starczają na długo, albo nie starczają wcale ) Jak masz już dobre baterie w nadajniku, to kombinuj z anteną odbiornika (ułożenie w stosunku do modelu). Włączasz nadajnik ze złożoną anteną, kładziesz go na ziemi, albo gdziekolwiek i odchodzisz z modelem na kilkadziesiąt metrów. Obserwujesz przy jakiej odległości od nadajnika serwa zaczynają "wariować" Zmieniasz ułożenie anteny odbiornika i znowu testujesz zasięg (polecam antenkę odbiornika wzdłuż krawędzi natarcia skrzydła). Wybierasz pozycję, przy której masz największy zasięg, około kilkadziesiąt kroków Jeżeli to nie pomaga, to w końcu może okazać się, że całe sterowanie jest do wymiany (jednak zakładam, że na początek powinno pomóc nowe zasilanie). Potem do wymiany będzie coś jeszcze itd itp W końcu może się okazać, że poniesione koszty są bliskie zakupieniu "normalnego" sprzętu. Trudno powiedzieć, ale bądźmy dobrej myśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.