spad Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Witam ostatnio dowiedziałem się że można zaprogramować hamulec w prawie każdym ESC czy ktoś może orientuje się czy w takim oto ESC też da się zaprogramować tę funkcję i jak tak to jak ? z góry dziękuje
blekis Opublikowano 26 Grudnia 2010 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Z tego co się oriętuję regulator jest taki sam jak w ASW-28. Programowanie wyglądało by tak: Przełączanie systemu hamulec wyłączony na włączony: 1 - dźwignię sterownika gazu przesuń całkowicie do góry (pełen gaz) 2 - podłącz zasilanie 3 - poczekaj 5 sekund aż pojawią się dwa piknięcia 4 - dźwignię gazu przesuń do położenia całkowicie dolnego. Wyłączanie wygląda podobnie....tylko w 3 kroku ma być jedno piknięcie. Osobiście jeszcze nie miałem okazji tego testować. Moja Alpha jeszcze w pudle...czeka na cieplejsze dni.
spad Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2010 dzięki wielkie spróbuje później się tym pobawić a co do alphy w pudelku to niema na co czekać tylko latać dziś jest piękna pogoda na loty
blekis Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 kusisz....kusisz... ;D co do regulatora to może jeszcze okazać się że jest inaczej... W instrukcji do niego ( niestety po czesku) jest trochę inaczej. z tego co zrozumiałem/domyśliłem się: procedura jak w poprzednim poście tyle że: 5 krótkich piknięć i gaz do dołu (zmiana ustawień na chyba wyłączony) 5 krótkich piknięć....i czekamy aż będzie 5 długich piknięć i gaz do dołu ( hamulec włączony- chyba) Jeśli czas pozwoli jutro postaram się sprawdzić.
spad Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2010 dzięki wielkie udało się ustawić no i zupełnie inaczej się teraz lata
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.