spad Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Witam ostatnio dowiedziałem się że można zaprogramować hamulec w prawie każdym ESC czy ktoś może orientuje się czy w takim oto ESC też da się zaprogramować tę funkcję i jak tak to jak ? z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blekis Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Z tego co się oriętuję regulator jest taki sam jak w ASW-28. Programowanie wyglądało by tak: Przełączanie systemu hamulec wyłączony na włączony: 1 - dźwignię sterownika gazu przesuń całkowicie do góry (pełen gaz) 2 - podłącz zasilanie 3 - poczekaj 5 sekund aż pojawią się dwa piknięcia 4 - dźwignię gazu przesuń do położenia całkowicie dolnego. Wyłączanie wygląda podobnie....tylko w 3 kroku ma być jedno piknięcie. Osobiście jeszcze nie miałem okazji tego testować. Moja Alpha jeszcze w pudle...czeka na cieplejsze dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 dzięki wielkie spróbuje później się tym pobawić a co do alphy w pudelku to niema na co czekać tylko latać dziś jest piękna pogoda na loty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blekis Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 kusisz....kusisz... ;D co do regulatora to może jeszcze okazać się że jest inaczej... W instrukcji do niego ( niestety po czesku) jest trochę inaczej. z tego co zrozumiałem/domyśliłem się: procedura jak w poprzednim poście tyle że: 5 krótkich piknięć i gaz do dołu (zmiana ustawień na chyba wyłączony) 5 krótkich piknięć....i czekamy aż będzie 5 długich piknięć i gaz do dołu ( hamulec włączony- chyba) Jeśli czas pozwoli jutro postaram się sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 dzięki wielkie udało się ustawić no i zupełnie inaczej się teraz lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.