meloow Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 bo musisz wybrać "nowe" kodowanie i przeładować plik aby w notepad++ pokazały się krzaki które musisz poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Skąd otworzyłeś? Ze strony? Jakim sposobem u Ciebie jest okej, skoro na stronie jest fizycznie '?', a nie żaden inny znak. Pobierz sobie index.html programem typu wget o ile Windows posiada jakiś odpowiednik i zobaczysz, że to plik jest uszkodzony.. i nie ma cudów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 pliki pobrałem z serwera ftp a następnie zapisałem na dysku i otworzyłem przez Notepad. Wszystko jest ok a po wgraniu na strone są "?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Problem jak się okazuje jest nieco bardziej skomplikowany. O ile się dobrze domyślam, to te wnerwiające reklamy na górze to sprawka darmowego hostingu, a nie Twoja? Problem jest taki, że kodowanie plików które wrzucasz jest niezgodne z zadeklarowanym. Wrzucasz pewnie CP1250, a deklarujesz UTF-8. Natomiast na serwerze jest filtr/proxy, które przetwarza Twoją stronę i dokleja te reklamy. Najpewniej ich filtr jest wadliwy, bo nie powinien modyfikować nic ponad to co potrzebuje, a on zamienia błędne wg. utf-8 znaki na '?'. Eksperyment: Wrzuć plik index.html jako index.txt i daj znać jak będzie gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 miałem to samo zapisując w notatniku zmieniałek standardowe kodowanie na inne (teraz już zapomniałem, bodajże polskie iso) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 już jest ok. wgrałem kopie zapasową i edytuję teraz w Neopad++. Jak widać wszystko jest ok. Mam darmowy serwer, tylko domenę wykupiłem na nazwa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 widzisz jakie to proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 A ja tam chciałbym wiedzieć czy miałem rację z tym lewym filtrem do wstawiania reklam ale widać nie dowiem się już :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUPI Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ciekawostka. Nie wiem czy ktoś z was używa Kaspersky Anti-Virus ale w/w program oznacza stronę jako zagrożenie phishingiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 A ja tam chciałbym wiedzieć czy miałem rację z tym lewym filtrem do wstawiania reklam ale widać nie dowiem się już :/powiem CI że nie wiem. po prostu wgrałem na nowo całą stronę i problem zniknął.Ciekawostka. Nie wiem czy ktoś z was używa Kaspersky Anti-Virus ale w/w program oznacza stronę jako zagrożenie phishingiem.ja mam Nortona AntiVirus i mi nic nie wyskakuje. Możliwe że twój program podejrzewa statystyki stat24 jako "zło" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.