Skocz do zawartości

Edge 540 1 dzień pracy i góre...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak w temacie powieliłem Egde 540 . Wycinałem oczywiście sam z płyt grubosci 6mm od Graupnera. Budowa zajęła cały piątek i dziś był oblot w dośc ciężkich warunkach. Było trochę mglisto ale to będzie widac na zdjęciach.

Osprzęt:

Silnik TP-Bm 2410-12

Reg. TP Mag 8 (25A max)

Accu Dynam 1100mAh 2s

serwo 2 x TP SG90 i 1 Dynam 7 gramowe

Oto kilka fotek po skończeniu

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

A to już sam oblot

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Najfajniejsze jest to, że znalazłem blisko domu pas startowy ( ciekawe czy w lato będą tam miny :lol: )

Dołączona grafika

Nie obyło się też bez małej kraksy przy lądowaniu model zahaczył o śnieg , wyrwała się lotka i lekko pękło skrzydło

Dołączona grafika

jeszcze na dokładkę mam króciutki filmik. Z góry sorry za jakośc ale pogoda nie była łaskawa..

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=RcgubF2jH_w

Model w locie zachowuje się dobrze, lata dynamicznie i wykonuje podstawowe figury akrobatyczne, jak poprawia się warunki atmosferyczne to nagram lepszy film. Podczas latania zauważyłem, że przy szybkich zakrętach cały tył "jest opóźniony" i wzmocnie go jeszcze prętami węglowymi.

Tak wygląda po twardym lądowaniu

Dołączona grafika

A tu już po wzmocnieniu i naprawie

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Reasumując wszystko jestem b. zadowolony z Edge 540. Polecam ten model wszystkim modelarzom. Ma wspaniały wygląd i doskonałe właściwości lotne. Model jeszcze muszę pomalowac ale farby nie zdarzyły przyjśc przed weekendem. Malowanie będzie w stylu RedBull.

Piszcie i oceniajcie.

Opublikowano

Dobrze było by znać wagę modelu. Wykonany z depronu 6mm raczej modelem halowym nie będzie. Myślę że silniczek pulso będzie dobry coś około 18g do tego aku jakieś 450-600 , regulator 10-12A

Opublikowano

Na hale nie nastawiam się tym modelem bo za bardzo nie mam gdzie i z kim.. Wagi całości nie znam bo nie mam wagi może przejdę się do sklepu i poproszę panią kasjerkę o zważenie. Za to znam wagę całego wyposażenia, 179.5 g i plus cały model.

Gucio co sadzisz o tym accu ? nada się czy kupić coś troszkę lepszego ?

http://www.abc-rc.pl/p/81/1240/akumulator-7-4v-400mah-20c-max-power---hity-cenowe-gwarancja-najlepszej-ceny.html

Opublikowano

Warto dodać, że ten model jest większy niż normalna halówka o ile się orientuję więc i wyposazenie troszkę większe i inne wagi. Jeśli się mylę to mnie poprawujcie :P

Opublikowano

Co do tego silnika to nie mam pojęcia nigdy go nie miałem. Kwasiu, oczywiście masz rację jest to większy model. Myślę że jak zmieniać to silnik, regulator i aku. Do tego modelu ja bym dał to:

silnik http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p3873,pulso-x2204-54

akumulator jakiś 3 cele 500- 600

regulator 10-12A

lub wersja słabsza dlatego pytałem o wagę bo może okazać się za słaba

silnik http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p3870,pulso-x2203-34

akumulator jakiś 2 cele 500-600

regulator 10-12A

Może ktoś inny ma jakieś inne sprawdzone propozycje

Opublikowano

Dzisiaj było trochę ładniej niż wczoraj i polatałem trochę. Wylatałem dwa pakiety i jak na razie nie chcę nic zmieniać z wyposażenia model choć troszkę ciężki spisywał się doskonale nawet zrobił zawis. Choć był dość ciężki w utrzymaniu i zachowywał się nerwowo. Wydaje mi się że powinienem przesunąć środek ciężkości trochę do tylu i wtedy będzie łatwiejszy w zawisie ale nad tym muszę trochę pokombinować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.