domino10-0 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Witam Jestem w trakcie budowy rwd 5 i nie wiem jakie wyposarzenie do niego bedzie dobre. Jakos zainteresowaly mnie zakupy w abc-rc. Juz probowalem cos skompletowac. Znalazlem sobie taki sprzecik: -Aparatura i odbiornik -Pakiet -Serwa -Regulator -Ladowarka do pakietu -Silnik Chyba bedzie dobry, a jak cos z tego nie bedzie pasowalo do rwd 5 to prosilbym o poprawienie mojego zestawu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek22 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Cześć serwa ,regulator ,aparatura ok choć lepiej sobie dołóż na turnigy 9x >pakiet wez ten z allegro http://allegro.pl/pakiet-li-po-turnigy-2200mah-3s1p-20c-30c-nowy-i1404527146.html Ładowarkę też możesz taniej kupić np: esky za ok. 35 zł lub lepszą turnigy accucel 6.Silnik wez ten bo jest wytrzymalszy http://abc-rc.pl/p/9/1230/silnik-towerpro-2408-21t-black--silniki-elektryczne.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz.G Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 jeśli kupujesz coś hurtem to od razu mowie ze w Polsce przepłacasz polecam stronę hobbycity dużo ludzi tam kupuje pewna i solidna firma zobacz jaki ja zestaw sobie zamawiam za 260zł z wysyłką jedyne co bym w tym zestawie zmienił to aparature na turnigy 9 ale za mało kasy mam no i brak jej na magazynie aparatura Hobby King 2.4Ghz 6Ch Tx & Rx V2 (Mode 1) silnik jeden z bardziej polecanych o dużym ciągu i tani FC 28-22 Brushless Outrunner 1200kv regulator Hobbyking SS Series 25-30A ESC Bateria Turnigy 1000mAh 3S 25C Lipo Pack ładowarka Turnigy balancer & Charger 2S-3S serwa HXT900 9g mocowanie śmigła3mm Prop Saver usb kabel do aparatury Hobby King 2.4Ghz 6Ch Tx USB Cable for Win2000/XP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domino10-0 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 A ile kosztuje transportu do polski? Bo jak niewiele to chyba zamowie z hobbycity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz.G Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Masz tam zakładkę postage tabele air mail to list polecony air parcel to paczka priorytetowa Ja idealnie zmieściłem się w 1,5kg można zapłacić paypalem idziesz na pocztę i możesz sobie wpłacić na paypal kasę przewalutować i zapłacić za zakupy bez potrzeby posiadania konta bankowego idealne rozwiązanie dla młodych modelarzy Shipment Type Cost (USD) International Air Mail ($40 limit) 0 - 100gr $2.99 International (Registered) Air Mail 0 - 100g $3.99 International (Registered) Air Mail 101-200g $5.99 International Air Mail ($79 limit) 100 - 300g $6.69 International (Registered) Air Mail 201-300g $6.99 International (Registered) Air Mail 301-500g $9.99 International (Registered) Air Mail 501-750g $14.99 International (Registered) Air Mail 751g - 1kg $17.95 International (Registered) Air Mail 1.5kg $23.59 International (Registered) Air Mail 1.85kg $29.79 Air Parcel (POLAND) 1000g - 1499g $22.85 Air Parcel (POLAND) 1500g - 1999g $26.82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPiotr Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Na górze strony masz postage table - niestety trochę wyjdzie zwłaszcza za aparaturę która waży kilogram ale nawet po doliczeniu przesyłki, ewentualnej wpadki z VATem i cłem nadal będzie taniej niż w polskim sklepie bez wysyłki. Sporo opinii na temat tego sklepu jest w dziale "Opinie o sklepach" - chłopaki relacjonują swoje zakupy. Osobiście jeszcze tam nie zamawiałem ale zamierzam EDIT Kolega mnie wyprzedził Nie zapominajcie o ewentualnym VATcie - bo warto się na niego na wszelki wypadek przygotować finansowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domino10-0 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 W takim razie aparature, silnik, regulator, ladowarke i serwa wezme z hk a pakiet zamowie z allegro. Dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto6 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Sprawdź sobie dokładnie jaka wychodzi Ci masa paczki przy ewentualnym zamówieniu na HK - całkiem możliwe że bardziej opłaci się jednak zakupić też pakiet w jednej paczce. Kupując na allegro i tak musisz doliczyć wysyłkę, więc dokładnie sobie to przekalkuluj. Ja też jestem w trakcie zamawiania (oczekiwania na dostępność wszystkich produktów) z HK, więc możesz sobie zerknąć co ja będę do niego wkładał : http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=351333&sid=2b6670f23054595e5c870a037ccdb513#351333 podrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czacha19 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Możliwą opcją jest też zamówienie 2 mniejszych paczek. Cena przesyłki będzie się niewiele różnić i zmniejszy się ryzyko niespodzianki związanej z podatkiem itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domino10-0 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zamawiam se rzeczy z allegro. Musze jeszcze zamowic 3 rzeczy: ładowarke, silnik i regiel. Zastanawiam sie czy ten regiel berdzie pasowal do tego silnika . Acha bym zapomnial, ta ladowarka bedzie pasowala do tego lipola co mi maciek zaproponowal w 2 poscie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek22 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Oczywiście ,że będzie pasował ,ale za podobną cenę masz trochę lepszy regulator ,który posłuży ci do wielu silników http://allegro.pl/regulator-do-sil-trojfazowych-35-40a-nowy-i1426634535.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domino10-0 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Super. Dzieki za szybka odpowiedz. Biore sie za zamawianie. Pozdro ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domino10-0 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Jeszcze male pytanko. Dostalem aparature z odbiornikiem, ale jest taki problem ze w aparaturze byl kwarc a w odbiorniku nie. Czy potrzebuje kwarca do odbiornika zeby wszystko dzialalo jak powinno? A tu aukcja na ktorej to kupilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek22 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Oczywiście ,że potrzebujesz kwarc do odbiornika ,kupisz w sklepie modelarskim tylko tej samej częstotliwości 35.200MHz w sumie to mogłeś jakąś lepszą aparaturę kupić niż tą z esky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Tak potrzebujesz kwarcu. Oczywiście na tej samej częstotliwości. Do odbiornika czyli z oznaczeniem RX (nadajnik ma oznaczenie TX). O ile wiem to kwarce e-sky można kupić w kompletach TX i RX chyba za 20zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domino10-0 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ech, kolejny wydatek . Ale dobra dzieki za odpowiedz, poszukam se tych kwarcow w necie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zajrzyj do dodelarskiego w Gdansku. Na żwirki i Wigury wiem ze maja aparatury, to mozę i kwarce będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domino10-0 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Nie wiedzialem ze jest w gdansku jakis modelarski z aparaturami :shock: . Jutro z rana pojade i zobacze co tam mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Żwirki i wigury 2. Na pięrtze od storny dużego sklepu. chyba kidysniejszego jakiegoś hangaru. Bo te osiedle o ile pamietam to jakieś lotnicze było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domino10-0 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Jeszcze pytanko. Czy musi to byc kanal 35,200Mhz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.