Przemek19962 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Witam. Natchnęło mnie, aby zrobić sobie model.Sam nie potrafie dlatego porosiłem kolege pj151900 z forum. Trafiło na Basic'a. Przygotowałem to co było potrzebne czyli :depron, balsa ,sklejka, kleje, listewki sosnowe, silnik, regulator i serwa.Zapomnieliśmi zrobić zdjęcia na początku dlatego są tu już stateczniki poziome i pionowe i umieszczone serwa i mostek pod skrzydła Zrobiliśmy skrzydłą z depronu i kolega zlutował regulator z silnikiem.A ja w tym czasie poszedłem po akumlator z Big Lamy i odbiornik od Wing Dragona. Po wycieciu ze sklejki złączenia na skrzydła przykleiliśmi ją na klej do drewna. Na mostku zrobiliśmy to samo tylko, żę użyliśmy kleju cyjanoakrylowego.Tak się prezentuje z skrzydłami Kolega przymocował silnik i zamocowal regulator i odbiornik po czym podłączył wszystkie kable razem.Zdjęcie razem z aparaturą od Wing Dragona Budowa zajęła nam praktycznie cały dzień.Wniosek: kolega zrobił kolejny model, a ja nabralem troszeczke doswiadczenia w budowie, wyważenia modelu, podłaczenia elektroniki. Mam nadzieje, że oblot modelu i Wing Dragona nastąpi jutro ;P PS:Przepraszam za jakość lecz nie miałem nic innego pod raką. Wielkie podziękowania dla pj151900 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radson68 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Chyba nie będziesz latał z tymi klamerkami :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek19962 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Nie jutro je zdejmę są one na czas schnęcia kleju ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Jaka waga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek19962 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Nie mam narazie żadnych pomiarów.Myśle, że wykonam je po oblocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EliteKubson Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Jak już oblatasz to może jakieś bliższe dane podasz długość i rozpiętość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek19962 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Wymiary: Rozpiętość:80cm Długość: 90cm Wznios skrzydeł: ok. 3 - 4 stopnie Został zmodyfikowany głównie ze względu braku możliwości wydrukowania planów. Waga: ok. 300g (daje na oko bo nie mam sprawnej wagi ) Wyposażenie: 2serwo Tower Pro SG51R Silnik Emax BL1806/25 śmigło GWS 5x6 Regulator Tower Pro Mag8 12A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek19962 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Filmik Moja siostra kamerowała ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.