tommy Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2011 Michał K oba modele beta i cesna mają lotki z tego co udało mi się ustalić. Czy dużo ciężej będzie się prowadziła cesna o mniejszej rozpiętość od bety? Chciałbym zapytać jeszcze o czas lotu czy rzeczywiście jest taki jak opisują w info ok 15 min?
Maciek22 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Bierz Bete 1400 bez zastanowienia !!! Model ten bardzo powoli lata i ma duzą rozpiętość i dużą powierzchnie skrzydeł tylko jest problem z małym sterem kierunku ja uczę się betą latać na lotkach i fajnie mi to wychodzi ,a cessna na pewno będzie szybsza i zauważ ,że beta ma silnik z tyłu i nie będziesz rozwalał silnika i śmigła w przypadku cessny to na pewno skrzywisz os i rozwalisz śmigło ,a jak jesteś początkujący to na 100 % weź betę ..Na pewno beta jest dużo łatwiejszym samolotem od cessny wolniejszym i lepiej szybuje i ma bardzo grube ściany z pianki epp Mój pierwszy lot http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=35442&start=15
tommy Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Opublikowano 1 Lutego 2011 Pytanie do posiadaczy Bety: Mam w zestawie czarną rurkę około fi5. Taką jak termokurczliwą tylko twardą około metra. Bardzo proszę powiedzieć mi jeśli wiecie po co ona jest?
kminek Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 Ja zacząłem swoją przygode od cessny 480. Wniosek ? Nie bylo zle... ale gdyby wtedy byla do kupienia beta to na pewno wzialbym bete. Odpadlo by wiele problemów z nowymy smiglami, zlamanymi ośkami itd Jednak jak juz sie troche opanuje pilotaż RC to Cessna 480 daje duzo dużo dużo frajdy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.