tommy Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Michał K oba modele beta i cesna mają lotki z tego co udało mi się ustalić. Czy dużo ciężej będzie się prowadziła cesna o mniejszej rozpiętość od bety? Chciałbym zapytać jeszcze o czas lotu czy rzeczywiście jest taki jak opisują w info ok 15 min? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek22 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Bierz Bete 1400 bez zastanowienia !!! Model ten bardzo powoli lata i ma duzą rozpiętość i dużą powierzchnie skrzydeł tylko jest problem z małym sterem kierunku ja uczę się betą latać na lotkach i fajnie mi to wychodzi ,a cessna na pewno będzie szybsza i zauważ ,że beta ma silnik z tyłu i nie będziesz rozwalał silnika i śmigła w przypadku cessny to na pewno skrzywisz os i rozwalisz śmigło ,a jak jesteś początkujący to na 100 % weź betę ..Na pewno beta jest dużo łatwiejszym samolotem od cessny wolniejszym i lepiej szybuje i ma bardzo grube ściany z pianki epp Mój pierwszy lot http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=35442&start=15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommy Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Pytanie do posiadaczy Bety: Mam w zestawie czarną rurkę około fi5. Taką jak termokurczliwą tylko twardą około metra. Bardzo proszę powiedzieć mi jeśli wiecie po co ona jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Ja zacząłem swoją przygode od cessny 480. Wniosek ? Nie bylo zle... ale gdyby wtedy byla do kupienia beta to na pewno wzialbym bete. Odpadlo by wiele problemów z nowymy smiglami, zlamanymi ośkami itd Jednak jak juz sie troche opanuje pilotaż RC to Cessna 480 daje duzo dużo dużo frajdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.