Skocz do zawartości

Toto-0 - budowa

karol96

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A w jaki sposób się programuje aparaturę Turnigy 9X? I który kabel do komputera do tej aparatury trzeba kupić? I jakiej pojemności powinien być pakiet do aparatury (3s)?

Opublikowano

Dobrze, to jeszcze dodam do listy ten pakiet. Czy jeszcze będzie mi coś potrzebne (jakieś kable, przedłużacze, końcówki? Czy to co mam wystarczy?

I jeszcze jedno: czy prąd rozładowania 20C dla pakietu Turnigy (tego co będzie w samolocie) wystarczy?

Opublikowano

I jeszcze jedno: czy prąd rozładowania 20C dla pakietu Turnigy (tego co będzie w samolocie) wystarczy?

Toto to nie model ESA, spokojnie ci wystarczy :wink:
Gość Anonymous
Opublikowano

Zasilacz, jest ok pod warunkiem że nie będziesz ładował większym prądem niż 1,2A. Inaczej musisz zakupić zasilacz o większym natężeniu - najlepiej 5A.

Opublikowano

Najprościej na Allegro kupić zasilacz od xBox (mam, działa) albo np. od drukarki (dziś kupiłem "niechcący" 15V/5A za 21,5 + wysyłka).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeszcze nie ulotniłem tego modelu (części jeszcze nie przyszły), a już myślę o kolejnym. Jaki model mógłbym zbudować na podstawie wyposażenia podanego wcześniej przeze mnie? Pakiet zmieniony z 1500 mAh na 2200 mAh.

Opublikowano

hehe, ja powolutku buduję toto-7 i się zastanawiam nad jakąś paralotnią przy czym osprzęt cały drugi zestaw kupiłem a silnik mi się ostał jakiś szatan 400W którego kupiłem tylko dla tego, że była okazja to go spróbuje zamontować w tym totku :) jak będzie za mocny to zostanie do paralotni która jest w bardziej odległych planach ...

W sumie odbiornik, regulator, serwa i silnik - aż takich wydatków nie ma, a później już można zacząć przekładać.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zważyłem dzisiaj samolot (nie ma jedynie pakietu, silnika i bowdenów) i waga wyszła mi 270 gramów (razem ze skrzydłem. Czy to nie za dużo albo nie za mało? I jeszcze jedno: jak myślicie, za ile czasu będą mieli ten silnik na magazynie? Czekam już chyba 3 tydzień i nic... A póki co na HK żadnej ciekawej alternatywy nie widzę...

Opublikowano

jedynie pakietu, silnika

czyli tego co w modelu najcięższe ;)

Teb Silnik (dzwonek) znajdziesz w Polskich sklepach za 35 zł, więc ewentualnie można by się szarpnąć. Ale to i tak cała reszta gratów będzie czekać z wysyłką, aż pojawi się ten silnik

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

obecnie czekam na drugą przesyłkę z silnikiem i z pakietami. Jutro jadę na ul. Bitwy Warszawskiej 1920 do sklepu modelarskiego po bowdeny, balsę, wtyczki i gumę modelarską. I mam pytanie odnośnie tej gumy: czy powinna być taka:guma 1 czy taka: guma 2. Która powinna być?

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.