sebamor Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 profesjonalnie nazywa sięto guma modelarska. W każdym sklepie modelarskim w PL je dostaniesz :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol96 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 A w jaki sposób się programuje aparaturę Turnigy 9X? I który kabel do komputera do tej aparatury trzeba kupić? I jakiej pojemności powinien być pakiet do aparatury (3s)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej. Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Programuje się ją przez menu pakiet lepiej większej pojemności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 pakiet lepiej większej pojemnościNie bardzo rozumiem, karol96, nawet nie podał pojemności pakietu. A pakiet 3s, to znaczy, że ma 3 cele, czyli napięcie po naładowaniu 12,4V. Pakiet najlepiej ten:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol96 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Dobrze, to jeszcze dodam do listy ten pakiet. Czy jeszcze będzie mi coś potrzebne (jakieś kable, przedłużacze, końcówki? Czy to co mam wystarczy? I jeszcze jedno: czy prąd rozładowania 20C dla pakietu Turnigy (tego co będzie w samolocie) wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolny Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 I który kabel do komputera do tej aparatury trzeba kupić? takim kablem podłączysz (jack-jack) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 I jeszcze jedno: czy prąd rozładowania 20C dla pakietu Turnigy (tego co będzie w samolocie) wystarczy?Toto to nie model ESA, spokojnie ci wystarczy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol96 Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Witam, czy ten pakiet TURNIGY będzie lepszy do aparatury od tego: RHINO ? Proszę o możliwie szybką odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Yo, Może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol96 Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 A czy zasilacz do ładowarki może być ten: ZASILACZ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Zasilacz, jest ok pod warunkiem że nie będziesz ładował większym prądem niż 1,2A. Inaczej musisz zakupić zasilacz o większym natężeniu - najlepiej 5A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Ja proponuję taki zasilacz: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11758 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Najprościej na Allegro kupić zasilacz od xBox (mam, działa) albo np. od drukarki (dziś kupiłem "niechcący" 15V/5A za 21,5 + wysyłka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol96 Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 A jak myślicie,czy do tego samolotu lepszym rozwiązaniem byłby pakiet 2200 mAh, czy 1500? I śmigła: czy lepsze będą te? Śmigła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPiotr Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Na podobnym silniku latałem na tych śmigłach i przy pakiecie 2200 - jak na moje laickie oko daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol96 Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Jeszcze nie ulotniłem tego modelu (części jeszcze nie przyszły), a już myślę o kolejnym. Jaki model mógłbym zbudować na podstawie wyposażenia podanego wcześniej przeze mnie? Pakiet zmieniony z 1500 mAh na 2200 mAh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPiotr Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 hehe, ja powolutku buduję toto-7 i się zastanawiam nad jakąś paralotnią przy czym osprzęt cały drugi zestaw kupiłem a silnik mi się ostał jakiś szatan 400W którego kupiłem tylko dla tego, że była okazja to go spróbuje zamontować w tym totku jak będzie za mocny to zostanie do paralotni która jest w bardziej odległych planach ... W sumie odbiornik, regulator, serwa i silnik - aż takich wydatków nie ma, a później już można zacząć przekładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol96 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zważyłem dzisiaj samolot (nie ma jedynie pakietu, silnika i bowdenów) i waga wyszła mi 270 gramów (razem ze skrzydłem. Czy to nie za dużo albo nie za mało? I jeszcze jedno: jak myślicie, za ile czasu będą mieli ten silnik na magazynie? Czekam już chyba 3 tydzień i nic... A póki co na HK żadnej ciekawej alternatywy nie widzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 jedynie pakietu, silnika czyli tego co w modelu najcięższe Teb Silnik (dzwonek) znajdziesz w Polskich sklepach za 35 zł, więc ewentualnie można by się szarpnąć. Ale to i tak cała reszta gratów będzie czekać z wysyłką, aż pojawi się ten silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol96 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Witam, obecnie czekam na drugą przesyłkę z silnikiem i z pakietami. Jutro jadę na ul. Bitwy Warszawskiej 1920 do sklepu modelarskiego po bowdeny, balsę, wtyczki i gumę modelarską. I mam pytanie odnośnie tej gumy: czy powinna być taka:guma 1 czy taka: guma 2. Która powinna być? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.