ambresil Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Witam kolegów . W tą niedzielę korzystając z ładnej pogody postanowiłem polatać i tu małe kuku . Na ziemi sprawdzam wszystko OK , no to gaz i w górę i ... po 3s brak reakcji na drążki . Całe szczęście nie było wysoko i leżało jeszcze troczę śniegu . Po sprawdzeniu okazało się że zasięg nie przekracza 80m. Sprawdziłem antenkę w Rx - jest w porządku , zbindowałem jeszcze raz - bez zmian . Na innym odbiorniku ( mam 2 ) wszystko funguje - czyli nadajnik OK! Wygląda że padł odbiornik - zasięg ograniczony drastycznie do 80m. Czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Popatrz może antenki się urwały ( znaczy się w środku sam drucik) pomacaj i popatrz, spójrz też dokładnie do środka czy nic nie jest spalone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafit Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Czyżby to samo: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=37307 Tam najprawdopodobniej antena, może u Ciebie również? EDIT: poprawiony adres Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ambresil Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Sprawdziłem wszystkie luty , przemyłem elektronikę spirytusem antenkę odlutowałem , sprawdziłem i wlutowałem ponownie - bez zmian Wlutowałem antenkę od Wi-Fi - bez zmian . Na innym odbiorniku Turnigy 9X jest OK . Kończą mi się pomysły . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ambresil Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Temat zamykam. Po wyczerpaniu wszystkich pomysłów kupiłem nowy odbiornik (48 PLN z przesyłką ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.