ambresil Opublikowano 14 Lutego 2011 Opublikowano 14 Lutego 2011 Witam kolegów . W tą niedzielę korzystając z ładnej pogody postanowiłem polatać i tu małe kuku . Na ziemi sprawdzam wszystko OK , no to gaz i w górę i ... po 3s brak reakcji na drążki . Całe szczęście nie było wysoko i leżało jeszcze troczę śniegu . Po sprawdzeniu okazało się że zasięg nie przekracza 80m. Sprawdziłem antenkę w Rx - jest w porządku , zbindowałem jeszcze raz - bez zmian . Na innym odbiorniku ( mam 2 ) wszystko funguje - czyli nadajnik OK! Wygląda że padł odbiornik - zasięg ograniczony drastycznie do 80m. Czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem ?
Maciej1996 Opublikowano 14 Lutego 2011 Opublikowano 14 Lutego 2011 Popatrz może antenki się urwały ( znaczy się w środku sam drucik) pomacaj i popatrz, spójrz też dokładnie do środka czy nic nie jest spalone.
rafit Opublikowano 14 Lutego 2011 Opublikowano 14 Lutego 2011 Czyżby to samo: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=37307 Tam najprawdopodobniej antena, może u Ciebie również? EDIT: poprawiony adres
ambresil Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Opublikowano 15 Lutego 2011 Sprawdziłem wszystkie luty , przemyłem elektronikę spirytusem antenkę odlutowałem , sprawdziłem i wlutowałem ponownie - bez zmian Wlutowałem antenkę od Wi-Fi - bez zmian . Na innym odbiorniku Turnigy 9X jest OK . Kończą mi się pomysły .
ambresil Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Opublikowano 18 Lutego 2011 Temat zamykam. Po wyczerpaniu wszystkich pomysłów kupiłem nowy odbiornik (48 PLN z przesyłką ).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.