spad Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 witam Mam dylemat z wyborem aparatury i proszę o poradę z uzasadnieniem budżetu wielkiego nie posiadam więc do wyboru mam 3 aparatury 1) spektrum DX5E + AR500 2) spektrum DX6i + AR6200 3) Turnigy 9X + 9X8C-V2 8
merlin1212 Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 Turnigy 9x. Dlaczego? - tania aparatura z możliwością ustawienia wielu mixów(7 przełączników, 3 potencjometry) - możliwość zmiany softu (kilka dostepnych w sieci-między innymi polski RadioClone, które znacząco rozszerzają możliwości aparatury-jesteś ograniczony własną pomysłowością-dowolne przypisanie kanałów, przełączników i potencjometrów)) - możliwość zainstalowania modułu karty SD(RadioClone-możliwość wczytywania modeli wraz z gotowymi ustawieniami) - tanie odbiorniki -przyzwoity zasięg (ja zmierzyłem około 1,4km na ziemi przy bardzo słabym zasilaniu) - możliwość zainstalowania innych modułów 2,4 GHz zgodnych ze standardem JR, np. FRYSKY Myślę że za cenę około 330 PLN z wysyłką w kraju bije na głowę dwie pierwsze jeśli chodzi o możliwości i rozwojowość.
Ładziak Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 Zajrzyj do tego tematu, może znajdziesz interesujące informacje: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=37188 Mogłeś nie zauważyć linkowanego wątku, bo jest w złym dziale, a żadnemu moderatorowi nie chce się ruszyć :ass: i przenieść do prawidłowego, czyli tu :evil:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.