Gość awiatik sosno Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Tak w połowie stycznia naszła mnie myśl: a może by tak zrobić Bambiego w wersji elektro i troszkę większego. Jako mała gumówka modelik sprawuje się doskonale to i jako model zdalnie sterowany powinien tak samo latać. Jak pomyślałem tak też zrobiłem, i modelik powoli w wolnych chwilach, bez zbędnego pośpiechu sobie powstawał.Model został powiększony dwu krotnie w stosunku do oryginalnych planów. Najpierw powiększyłem plany .... widać wielkość modeli: na planie oryginalny Bambi z zestawu Igry ... a potem nastąpiła radość tworzenia: kratownice z balsy 4x4 mm klejone : jedna na drugiej dla zachowania tego samego kształtu po pracach budowlanych nastąpiło oklejanie i montaż wyposażenia. I wreszcie finał i wspólna fotka modeli: i kilka fotek szczegółów: napęd silnik 10 gram, serwa 2x 9 gram, pakiet 2s 620 mAh. Rozpiętość- 920 mm Długość - 700 mm Masa całkowita do lotu - 190 gram. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ZMa8SMT2Wps i filmik z drugiego lotu, i link do tematu z budowy tego pierwszego małego Bambiego: KLIK I to by było na tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.