antek116 Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Witam ! Czy wznios pozostawiłeś taki sam ja w wersji bez lotek ? Wydaje mi się, choc ni jestem pewien że wznios będzie z duży i lotki nie będą działac poprawnie. Ale mógłby się ktoś bardziej doświadczony ode mnie wypowiedziec na ten temat. A wogóle to wicherek suuuuper ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 A tu po zabawie z żelazkiem :twisted: Czy wznios pozostawiłeś taki sam ja w wersji bez lotek ? Co do wzniosu to jeszcze nic nie robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Posiedziałem trochę wczoraj nad nowym statecznikiem poziomym, a to efekty. :faja: A tu statecznik na swoim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Widzę że piszę sam do siebie, ale to nic. Dzisiaj wsadziłem serwa w skrzydła i połączyłem je z lotkami drucikiem. Miałem trochę zabawy z lotkami, bo mam odbiornik rex5, a w Opticu lotki muszą być na kanale 1 i 6. Moje serwa podłączyłem pod 1 i 5 kanał i zmiksowałem. Już wszystko jest w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Trochę duży masz ten ster wysokości, będziesz chyba musiał dać dosyć małe wychylenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Ster wysokości już zmniejszyłem. Fotki zapodam później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 No i jak latasz dalej tym rozbitym wicherkiem, przeciez widze ze go juz odbudowales.A jest to fajny modelik do nauki latania, takie wicherki budowalem w latach 1968-70. Ale warto nauczyc sie latac i przyjechac na zawody do Wilczych Laskow ktore odbywaja sie co roku w m-cu sierpniu. Zawsze w sobote lataja same Wicherki a jest ich zawsze ok 20 -tu . wspaniala zabawa. Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek504b Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Wiesz może jaka jest dokładna masa modelu z pełnym wyposażeniem gotowego do lotu? I ile jest zamontowanych serw - może 3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Jaka waga jest tego wicherka to nie wiem ale w tym modelu napewno byly zamontowane 3 serwa mikro. 1- ster kierunku, 1- ster wysokosci, 1- serwo do lotek. A co budujesz podobnego Wicherka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Jak dobrze przyjrzalem sie na zdjeciu to kolega zastosowal 2 serwa do lotek i w tej sytuacji podlaczyl je kablem Y ( razem w modelu mial 4 serwa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek504b Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Właśnie postanowiłem sobie coś takiego zbudować ale napewno jego budowa trochę potrwa, ponieważ nie mam w tej chwili czasu na to - studia. Mieszkam w akademiku i żadko jestem w domu, poza tym nie mam jeszcze żadnego wyposażenia (napędu, RC,...). Tak wygląda w tej chwili: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.