antek116 Opublikowano 13 Listopada 2007 Opublikowano 13 Listopada 2007 Witam ! Czy wznios pozostawiłeś taki sam ja w wersji bez lotek ? Wydaje mi się, choc ni jestem pewien że wznios będzie z duży i lotki nie będą działac poprawnie. Ale mógłby się ktoś bardziej doświadczony ode mnie wypowiedziec na ten temat. A wogóle to wicherek suuuuper !
kylorc Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Opublikowano 14 Listopada 2007 A tu po zabawie z żelazkiem :twisted: Czy wznios pozostawiłeś taki sam ja w wersji bez lotek ? Co do wzniosu to jeszcze nic nie robiłem
kylorc Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Opublikowano 18 Listopada 2007 Posiedziałem trochę wczoraj nad nowym statecznikiem poziomym, a to efekty. :faja: A tu statecznik na swoim miejscu.
kylorc Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2007 Widzę że piszę sam do siebie, ale to nic. Dzisiaj wsadziłem serwa w skrzydła i połączyłem je z lotkami drucikiem. Miałem trochę zabawy z lotkami, bo mam odbiornik rex5, a w Opticu lotki muszą być na kanale 1 i 6. Moje serwa podłączyłem pod 1 i 5 kanał i zmiksowałem. Już wszystko jest w porządku.
Mareq Opublikowano 6 Grudnia 2007 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Trochę duży masz ten ster wysokości, będziesz chyba musiał dać dosyć małe wychylenia.
kylorc Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2007 Ster wysokości już zmniejszyłem. Fotki zapodam później.
Jerzy Opublikowano 20 Stycznia 2008 Opublikowano 20 Stycznia 2008 No i jak latasz dalej tym rozbitym wicherkiem, przeciez widze ze go juz odbudowales.A jest to fajny modelik do nauki latania, takie wicherki budowalem w latach 1968-70. Ale warto nauczyc sie latac i przyjechac na zawody do Wilczych Laskow ktore odbywaja sie co roku w m-cu sierpniu. Zawsze w sobote lataja same Wicherki a jest ich zawsze ok 20 -tu . wspaniala zabawa. Zapraszam
leszek504b Opublikowano 24 Stycznia 2008 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Wiesz może jaka jest dokładna masa modelu z pełnym wyposażeniem gotowego do lotu? I ile jest zamontowanych serw - może 3?
Jerzy Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Jaka waga jest tego wicherka to nie wiem ale w tym modelu napewno byly zamontowane 3 serwa mikro. 1- ster kierunku, 1- ster wysokosci, 1- serwo do lotek. A co budujesz podobnego Wicherka?
Jerzy Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Jak dobrze przyjrzalem sie na zdjeciu to kolega zastosowal 2 serwa do lotek i w tej sytuacji podlaczyl je kablem Y ( razem w modelu mial 4 serwa)
leszek504b Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Właśnie postanowiłem sobie coś takiego zbudować ale napewno jego budowa trochę potrwa, ponieważ nie mam w tej chwili czasu na to - studia. Mieszkam w akademiku i żadko jestem w domu, poza tym nie mam jeszcze żadnego wyposażenia (napędu, RC,...). Tak wygląda w tej chwili:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.