wjacek Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Dziś podczas drugiego lotu całkiem nowego MultiWii spotkała mnie niemiła niespodzianka, nagle uciekło śmigło. Stało mi się to już drugi raz, pierwszy był 2 tygodnie temu przy innym quadzie z innymi silnikami, piastami i śmigłami. Staram się dość porządnie dokręcać piasty, może te lewe same się odkręcają. Może to wina temperatury, śmigła założyłem w domu, następnie wyniosłem quada na taras, gdzie leżał z pół godziny zanim zacząłem latać (różnica temperatur 15stopni) ? W tym przypadku silniki i piasty to komplet KEDA. Oto filmik z katastrofy: [vimeo] [/vimeo] Na szczęście straty to tylko 2 śmigła. jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barabasz Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Jacek, proponuję nakrętki posmarować klejem Loctite do śrub - sprawdzone przez wielu modelarzy i nie tylko. Zrobiłem to jak tylko oberwałem śmigłem podczas regulacji quada :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Współczuję Czym kręcony filmik, bo jakość bardzo ładna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjacek Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 GoPro HD jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfone Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Ładnie trawkę przykosił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.