Kantir Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Witam wszystkich. Poszukuje kontaktu z osoba posiadającą wiedze dotycząca napędów elektrycznych. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Witam wszystkich. Poszukuje kontaktu z osoba posiadającą wiedze dotycząca napędów elektrycznych. Pozdrawiam Na tym forum - 90% ludzi :devil: W czym problem ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kantir Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Dziękuje za odpowiedz. Jako laik chciałem zadać kilka pytań – prawdopodobnie banalnych – na które niestety nie mogłem uzyskać zrozumiałej odpowiedzi w trakcie lektury forum tego oraz innych. Do rzeczy. Czy istnieje możliwość uruchomienia silnika bezszczotkowego modelarskiego wraz z regulatorem bez podpinania tego ostatniego do odbiornika aparatury RC? Jeśli tak to w jaki sposób? Zaznaczam że projekt ten nie jest przeznaczony do modelu RC ale obiektu „stacjonarnego” – aerostatu na uwięzi. Idealny układ to silnik – regulator - przełącznik – zasilanie . Praca takiego ukladu byłaby cykliczna -1 min, przy optymalnym (lub niższym) poborze mocy przez okres około 5 min. Potrzebuje wiadomości z „pierwszej reki” od praktyka. Nie mam w pobliżu żadnego klubu modelarskiego i niestety nie jestem wstanie się zorientować czy takie przedsięwzięcie ma szanse powodzenia. Rozumiem że kluci się to nieco z Forum RC za co bardzo przepraszam, ale docelowo myślę o konstrukcji sterowca RC. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Tak - kupujesz sobie dodatkowo tester serw - taki symulator odbiornika - tam podłączasz regulator. Problemem może być to cykliczne załączanie - regulatory są tak skonstruowane by po włączeniu zasilania sygnał z odbiornika ( w Twoim przypadku - testera ) był "minimalny" - by motorek podczas załączania nie wystartował nagle, dopiero później może otrzymać sygnał do mocniejszego - szybszego obracania. Tak więc załaczanie / wyłączanie zasilania może nie zdać egzaminu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kantir Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Właśnie o taka odpowiedz mi chodziło. Teraz doczytam sobie spokojnie na temat testerów i ich możliwości. W razie jakiś wątpliwości będę pytać . Dziękuje bardzo za pomoc. Nie widze gdzie moge przyznac punkty za pomoc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.