Vadic Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Dzisiaj dostałem nowy pakiet zippy 800mah 3s 20C. Podłączyłem go do Aparatury Turnigy 9x. Czerwony kabel skrajnie po prawej stronie patrząc od tyłu. Kiedy włączyłem aparaturę nic sie nie wyświetliło, ani nie pipczało, tylko po 2 sekundach od podłączenia dym zaczął lecieć i zaczęło śmierdzieć. Odłączyłem szybko. Rozkręciłem aparaturę, lecz nie zauważyłem osmolonych części. Miał ktoś tak kiedyś? A zapomniałbym o najważniejszym: Czy da się to naprawić?
Cimek Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Hehe... Trzeba uważać na drugi raz... Najgorsze jak Ci poszedł procesor...
Vadic Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2011 A tak podłączyłem pakiet kiedy poleciał dym: Da się to naprawić?
Marcus Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Postaraj się nie machać ręką podczas robienia zdjęć, to pomyślimy.
pawel66 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 zrób lepsze fotki DOLNEJ części płytki
utopia Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 To nie zwarcie. Zamieniłeś bieguny zasilania - oby tylko wyleciał stabilizator lub dioda zabezpieczająca
Marcus Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 A jak już uda Ci się naprawić aparaturę, to pamiętaj. Musisz podłączyć zasilanie tak:
Vadic Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2011 utopia, może wiesz gdzie te części się znajdują? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Sorki za jakość, ale mam tylko telefon...
bfis Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Witam W nadajniku 9x wtyczka zasilania to: skrajne piny " - " a srodkowy to " + ". Na pierwszym zdjęciu widać w górnym lewym rogu od procesora , że spalony jest prawdopodobnie kondensator elektrolityczny . Jest możliwe ,że tylko ten element uległ uszkodzeniu. Powodzenia.
Vadic Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Znalazłem spaloną część. Oto zdjęcia na pierwszym zdjęciu zaznaczyłem czerwonym kółkiem. Wiecie może gdzie tą część można dokupić, i czy da się to ogólnie naprawic?
Kolin101 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 sam raczej nie naprawisz chyba że umiesz takie małe rzeczy lutować. Zanieś do jakiegoś elektronika (naprawa RTV/AGD np) to ci wlutują.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.