Norman Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Dla potomnych opiszę sposób podłączenia ChainLink UHF Long Range do Aurory9 nie mogłem spać przez 2 dni , ale znalazłem rozwiązanie . Próbowałem chyba wszystkich kombinacji , nawet przez port trenera z zasilaniem z wewnętrznej jak i zewnetrznej bateri pin z sygnałem PPM jest pierwszy od lewej patrzac na nasz nadajnik z tyłu Nawet w Aurorce nie rzeba włączać nadawania w przypadku zasilania z zewnętrznego pakietu. Zrobiłem szybki test zasięgu, odległość mała ale z przeszkodami: -sygnał na mocy 200mW i do pokonania 2 bloki pod katem 45stopni oraz ściany sklepu do którego sie wybrałem . - wszystko umieszczone w kieszeni , w nadajniku ustawiony monitor serw czyli same się poruszały - antena przyklejona pod kurtką na taśmę (w pionie ) odległość nie jest powalająca bo to tylko 500m w lini prostej , ale podczas całej drogi nie zauważyłem aby serwo choć na chwilę zmieniło prędkośc obrotową a czasami sygnał pokonywał wszystkie ściany w poprzek bloku czyli 6 klatek. Teraz mam podłączone zasilanie LR z nadajnika więc po uruchomieniu Aurory jak zapyta czy włączyc nadawanie , potwierdzamy "tak" W przypadku zasilania z zewnętrznego pakietu wybieramy " nie " edit : zapomniałem dodać że test przeprowadzony na małej antenie oraz podłączenie nie wymaga żadnych przeróbek . Wystarczy jedna koncówka ( taka jak od serwa ) , wpinamy ją zamiast wyjętego modułu spectra. piny od lewej patrząc z tyłu : PPM , ( + ) , ( - )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.