TYTUS62 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Witam. Będąc dzisiaj w Castoramie za klejem znalazłem coś takiego Climapor / polistyren ekstrudowany/.Płyty są grubości 4 i 7mm na 1000x500. Patrzyłem na nie pod kątem ULTRONA 3D . Płyty są gładkie z obu stron z jednej strony jest biała. Z tego co sprawdziłem porównując podkłady pod panele / 6mm / do tej płyty / 7mm / sztywność jest jednakowa ale ta 7-emka jest poza tym jakby z gumą i nie łamie się ani nie jest tak krucha jak podkłady. Klei się klejami poliuretanowymi . Cena 4m2 4 mm wynosi ok 44zł a 7 mm ok 56 zł. Oto link http://www.muratorplus.pl/technika/izolacje/plyty-climapor-xps-do-ocieplania-od-wewnatrz_69152.html . Depronowcy robiliście tym towarkiem ? Znalazłem w Googlach post z 2005 na temat tych płyt i towarek opisany jest pozytywnie a mnie uderzyło jeszcze to że te płyty są naprawdę ciężkie do złamania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Cięty styrodur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TYTUS62 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Rozumiem że chodzi ci o rowki w płycie. W tych płytach nie ma żadnych rowków . Jest to gładka płyta z obu stron. Jedna strona tj . zew. jest szaro-biała i w/g mnie nadaje się do celów modeladskich bardziej niż podkład pod panele a cena też jest przystępna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=1167 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TYTUS62 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Noker w tym linku piszą jakieś bzdury o składzie np że z mielonego drzewa,albo że Climapor jest już wycofany z produkcji . Ci co zaczynali na tych płytach byli pionierami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi