Skocz do zawartości

Aparatura trudny wybór każdego modelarza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mateuszu, Mam do wydania 1500zł

najlepiej 8 albo 6 kanałów i do rekreacji.

Jak Ci nie pasuje Turnigy 9X to polecamy Futabę 10

Chyba Futaba to jednak Futaba ;D
Opublikowano

http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=38554 - całe 11 stron o wyborze aparatury, a w końcu padło na pierwszą propozycję z pierwszej strony czyli Turnigy 9x - pomyśl o tej aparaturze !!! Ona naprawdę jest sprawdzona.

Kolego, nie każdemu odpowiada Turnigy9 , kolega w poście określił że nie chce tej aparatury i koniec. Za 1500zł można kupić Hitecka Aurorę, dokładając 300 można kupić Futabę 8 itd. Pamiętać należy że to my będziemy korzystać z nadajnika a nie inni więc najpierw określmy czego potrzebujemy a potem ile z tego możemy dostać za 1500zł. Kiedy już znajdziemy nadajniki jakie by nam odpowiadały możemy przejrzeć internet w celu poczytania opinii o tych aparaturach . Przynajmniej ja tak zrobiłem. Turnigy jest tania,ma dużo możliwości w tym wymiany softu ale nie jest to pępek świata i powiedzmy szczerze że szczytem doskonałości nie jest.

Opublikowano

http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=38554 - całe 11 stron o wyborze aparatury, a w końcu padło na pierwszą propozycję z pierwszej strony czyli Turnigy 9x - pomyśl o tej aparaturze !!! Ona naprawdę jest sprawdzona.

Kolego, nie każdemu odpowiada Turnigy9 , kolega w poście określił że nie chce tej aparatury i koniec. Za 1500zł można kupić Hitecka Aurorę, dokładając 300 można kupić Futabę 8 itd. Pamiętać należy że to my będziemy korzystać z nadajnika a nie inni więc najpierw określmy czego potrzebujemy a potem ile z tego możemy dostać za 1500zł. Kiedy już znajdziemy nadajniki jakie by nam odpowiadały możemy przejrzeć internet w celu poczytania opinii o tych aparaturach . Przynajmniej ja tak zrobiłem. Turnigy jest tania,ma dużo możliwości w tym wymiany softu ale nie jest to pępek świata i powiedzmy szczerze że szczytem doskonałości nie jest.

Potwierdzam chyba wezmę futabe ale aurora ma interesujący wygląd.
Opublikowano

Nie chcesz turnigy to nie twoja sprawa. Wg mnie JR DSX9 wygląda całkiem fajnie skoro już na wygląd patrzysz. Także Futaba T8FG ma fajny "kosmiczny" design (fajne wyświetlacz się z całością zlewa).

Opublikowano

Wyświetlacz T8FG wymięka przy wyświetlaczu T10 CP/CG . DSX9 kosztuje ze 2900 (sam nie wiem dlaczego aż tyle przy sześciu kanałach propo). Myślałem że ważna jest funkcjonalność a nie wygląd.

Opublikowano

Wyświetlacz T8FG wymięka przy wyświetlaczu T10 CP/CG . DSX9 kosztuje ze 2900 (sam nie wiem dlaczego aż tyle przy sześciu kanałach propo). Myślałem że ważna jest funkcjonalność a nie wygląd.

no cóż,pomijając jakość chyba nie zaprzeczysz,że funkcjonalnością to bije na głowę każdy nadajnik nie tylko w podobnej cenie ale i nawet dwó czy trzy krotnie droższy sprzęt...to tylko w kwesti "funkcjonalności",fanem nie jestem choć sam mam TG9:)
Opublikowano

DSX9 kosztuje ze 2900 (sam nie wiem dlaczego aż tyle przy sześciu kanałach propo). Myślałem że ważna jest funkcjonalność a nie wygląd.

a/ 1600 ( bywa na HK )

b/ 9 proporcjonalnych

:twisted:

Opublikowano

Jeżeli piszesz o DSX9 to podejrzewam że T8FG pod względem funkcjonalności jest bardziej rozbudowana ( design jest masakryczny, pomimo że mam to radio to nie podoba mi się okropnie) . DSX 9 jest oparta o JR 9X II . Miałem kupic to radio ale że nie miałem zamiaru wbijać gwoździ aparaturą to nie potrzebna była mi aluminiowa obudowa. Wybrałem T10 i nie żałuję. Teraz mam T8 i jakoś z tym żyję. Co do Tg9 to kolega zanegował jej kupno na wstępie więc Aurora chyba jest jedną z rozsądniejszych propozycji bo T10 czy DSX9 to inny przedział cenowy i proponowanie ich tutaj jest trochę nie na miejscu.

Jurek, piszę o polskich sklepach i naszych realiach a te wyglądają tak http://www.jrpropo.pl/product_info.php?products_id=85&osCsid=2bf22650f0225e5bf2c9362185ccc273

http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=65_330_331&products_id=8797 cóż więcej tu chcieć? 1300 nadajnik plus odbiornik i zostaje parę marnych (200zł) na jakieś dodatki.

Opublikowano

tyle że w dzisiejszym świecie nie ma problemu kupic czegoś za granicą i wyjdzie o wiele taniej (byle nie trafić na cło). A co do wyświetlacza w T10 CP/CG to szczerze on się tam właśnie w ogóle nie zlewa.

Opublikowano

Wyswietlacz w T10 jest rewelacyjny (zamieściłem jego zdjecia na tym forum), w T8 jest dwa razy mniejszy ale w miarę czytelny i nigdzie nie napisałem że się zlewa. Kolega ma 1500zł na radio i zamiast pisać oftopy to może pojawią sie konkretne linki i propozycje.

Opublikowano

Witam, Panowie Mnie się podoba design aurory9 ale nie patrze tylko na wygląd bo mógłbym

kupić atrapę :rotfl: wiec albo aurora9 albo futabka .

A może jeszcze jakieś linki.Wiem tylko, że Turnigy 9x w życiu nie wezmę :ass:

Z góry dziękuje.

Opublikowano

Potrzebne Ci drugie radio prócz Aurory? (podpis) Jak tak to bierz T8 i tyle. Finansowo do zaakceptowania, funkcjonalne , 12+2 kanały a brzydota niejako gratis :D

Opublikowano

Nie bo kupie aurorę wiec napisałem na zapas

witam!!!

a nie myślałeś o aparaturze z rodziny SPECTRUM???

w preferowanym przez ciebie przedziale cenowym można znaleźć całkiem ciekawe radio,poza tym do spectruma jest mnóstwo tańszych odbiorników-klonów które idealnie współpracują z systemem DSM2.

na przykład coś takiego:

http://www.nastik.pl/spektrum-dsm2-p-2115.html

sam użytkuję DX7 i jestem z niej bardzo zadowolony...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.