Pitstrel Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Witam kolegów.Mam problem z wyważeniem mojego Ravenka. Model w locie jest nieprzewidywalny, ma tendencję do nurkowania. Może jakieś sugestie co do wyważenia. Tutaj link do zdjęć z oblotu http://www.youtube.com/watch?v=PB00WHfLgT0 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Model w locie jest nieprzewidywalny, ma tendencję do nurkowania. Ale to na locie silnikowym, czy szybowcowym ? Bo jeżeli na szybowcowym leci prosto, to znaczy, że masz złe wychylenia silnika. Jeżeli jesteś pewien, że z silnikiem wszystko ok, to po prostu przesuń pakiet do tyłu (w stronę ogona) i startuj. Musisz dobrać ŚC eksperymentalnie. Zacznij od 1/3płata licząc od natarcia Trudno powiedzieć więcej, bo nie widziałem jak model lata. Zdjęcia są mało... dynamiczne :wink: P.S coś Ci nie poszło z filmikiem na YT (2/3 filmu to czarny obraz z Dżemem w tle). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitstrel Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Dzięki za radę. Z modelem będę eksperymentował. Co do filmiku, to jest to mój pierwszy w sieci. Ne da się ukryć że się strasznie motałem. Pozdrawiam :oops: :oops: :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi