Oddie Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Witam, jak w temacie, dostalem dzisiaj ladowarke? widoczna na ponizszym zdjeciu.. Ladowarka ta jest do Li-xxx, by skazoo wer. 2.0.. tylko nie wiem kompletnie jak, gdzie, i co podlaczyc?! czy moglby ktos mi w tej kwestii pomoc? i odrazu dopowiedziec, jak podlaczyc widoczny takze na zdjeciu aku (rzecz jasna, do tej ladowarki?).. chcialem tez zapytac, czy aku widoczny na zdjeciu mozna ladowac przez ta czerwona wtyczke?.. mam podobny, robiony recznie tylko z takim wyjsciem, a wiec laduje go przez to prostownikiem.. ale co z tym cudem? zna ktos odpowiedz? dzieki bardzo, tumek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Ladowarka ta jest do Li-xxx, Sam sobie odpowiedziałeś... Ne ma balansera ta ładowarka... mam podobny, robiony recznie tylko z takim wyjsciem, a wiec laduje go przez to prostownikiem. Czy ja dobrze rozumuję, ładujesz prostownikiem pakiet lipo ,beż balansera? :shock: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oddie Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Cimek, aku widocznego na zdjeciu nie laduje prostownikiem, tylko specialna ladowarka.. o to sie nie boj;pp.. ale musze ja oddac, a trzeba latac, no nie?;> i kombinuje jak to ugrysc;p to, co laduje prostownikiem, to typowy homemade.. wiec strachu tez nie ma.. a skad zalatwic/gdzie kupic taki balanser? ktory by do tego pasowal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 zasilanie to wiadomo... czerwoną wtyczke podpinasz zgodnie z biegunowością w miejsce oznaczone "Pakiet" prąd ładowania i napięcie wybierasz zakładając zworki tam gdzie trzeba :wink: czyli : napięcie 12.6v a ampery (0.5-1.5A) dowolnie zależnie jak szybko chcesz naładować akumulator akumulatora nie trzeba za każdym razem ładować z balanserem wystarczy ze co jakiś czas go zbalansujesz, możesz to zrobić ładując oddzielnie każdą celę przez złącze balansera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Ta ładowarka nie ma przetwornicy, więc do ładowania 3S trzeba ją zasilać wyższym napięciem, chyba 16V - co może być kłopotliwe. Najlepiej odezwać się do źródła, bo źródło bywa na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi