ppompka Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Mam pytanie. Jakie śmigło mogę założyć to e-maxa 2822 ta, aby model był jak najwolniejszy, a silnik miał duży ciąg (akrobat 3D) Ew. jaki silnik moglibyście polecić i jakie śmigło do tego modelu, aby spełnił w.w. wymagania, czyli duży ciąg, mała prędkość modelu. Jednak zdecydowanie bardziej wolałbym dokupić smigło niż silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 APC lub GWS 10"x4,7" SF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 A może próbował ktoś latać na 11x3,8 SF? Na 10x4,7 latałęm i model jest jeszce szybszy niż na 9x6 składane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Teoretycznie małe KV i jak największe śmigło SF dla osiągnięcia małej prędkości przelotowej...ale niech się wypowiedzą inni. Z tym wiekszym śmigłem to możesz spróbować tylko sprawdzaj czy się zbytnio nie przegrzewa, choć w razi czego to możesz nawinąć nowe uzwojenie i zmnieszyć obroty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 ja usmażyłem taki silnik już na 10x4,7 GWS ale pewnie dlatego że samolot tym napędzany miał bardzo duży opór czołowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi