Pablolotnik Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Witam Narysowałem sobie plan w doublecad xt 2 , potem przesiadłem się na turbocada profesional 16.1 i powstał pewiem problem .W XT 2 Zapisałem rysunek jako DXF 2007-2009. Gdy chcę otworzyć go w turbocadzie, wyskakuje mi "unknown error".Według mnie powinno zadziałać :? .Czy mógłby mi ktoś pomóc sie z tym uporać. :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Zapisz w formacie DXF Acad2000 lub Acad14 i powinno być ok. Ewentualnie podrzuć na mail to zobaczę co się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablolotnik Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 No niestety nie ma tam takich opcji . W jakim formacie mam to wysłać? Oryginalnym z xt2 czyli 2CD czy DXF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Jeżeli masz opcję SAVE AS to w oknie zapisu wybierasz format a w ikonce setup wersję zapisu. Mówię oczywiście o DoubleCad. Możesz zapisać też jako PLT, Turbocad otworzy to bez problemu. Jak nie dasz rady to podeślij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablolotnik Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Chodziło mi o to ,że na liscie dostepnych formatów takich nie ma.Zapisałem to jako PLT i udało się :jupi: .Potem w turbocadzie zapisałem jako dxf.Wszystko śmiga.Ogromne dzięki za pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Pomimo że Doublecad i Turbocad są tej samej firmy to mogą zdarzyć się niezgodności. PLT jest plikiem plotera i może być otwierany w wielu programach bez problemu w tym także CorelDraw. Będziesz miał problem z Turbocadem to wal jak w dym, jak tylko będę w stanie pomóc to pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi