radek872 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Witam dziś chyba zabiłem lub nie ładowarkę GT power 200W z Hobby city. Ładowałem lipole 6s prądem 8,5A niestety nie stałem przy ładowarce cały cykl ładowania.Po kilkunastu min pip pip pip koniec ładowania.Zrobiłem lot wkładam kolejny pakiet do ładowarki problem nie wykrywa mi pakietu, wyświetla komunikat o braku połączenia.Wszystkie inne pakiety NIMH itd to samo.Przyznam, że ładowarka zagrzała się dosyć mocno i teraz nie wiem czy zadziałało jakieś zabezpieczenie ?? i jest zablokowana czy trzeba reanimować. Może jest gdzieś w nich funkcja resetowania czy cuś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 sprawdx kable.. moze sie porozlutowywaly lub poprzepalaly.. mailem tak w accucellu 6 tez przy 6s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Pierwsze co sprawdzałem to kable. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 No to dałeś jej w palnik na maksa! Czyżby wewnętrzny czujnik temperatury nie zadziałał? W mojej GT A8 potrafił uratować sprawę. Rozbierz i obejrzyj tranzystory mocy - jeśli pękła któremuś obudowa to masz kandydata do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi