Linean Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Witam Mam taką ładowarkę do akumulatora w motorze Zdjęcie i ma ona output 12V 0.8A/3.8A , czyli mniej więcej taki jak wymaga ładowarka Turnigy balancer & Charger 2S-3S . Mogę użyć tej ładowarki jako zasilacza do ładowarki pakietów ? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fam0wned5 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Nie bo nie ma balansera na cele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moriq Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Przedmówca chyba nie przeczytał pytania, ewentualnie co 3 słowo Oczywiście, że możesz użyć takiej ładowarki jako zasilacza balancera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linean Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 dzięki , oczywiście pisząć balancera masz na myśli ładowarki również ( wiem że to jest razem , ale się tak upewniam ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 "3.1 Input Voltage: 11V-14VDC at 1.2A. A voltage regulated 11V-14V DC supply may be used. Or a 12VDC automotive battery (rated at 15 AH or higher)." Ta lidlowa ładowarka do akumulatorów Pb daje w porywach 14,4 do 14,7 V. Nie wiem jak to się skończy dla Turnigy szczególnie, że potrzebny jest zasilacz o stabilizowanym napięciu a nie typu CC-CV (stały prąd, stałe napięcie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 "3.1 Input Voltage: 11V-14VDC at 1.2A. A voltage regulated 11V-14V DC supply may be used. Or a 12VDC automotive battery (rated at 15 AH or higher)." Ta lidlowa ładowarka do akumulatorów Pb daje w porywach 14,4 do 14,7 V. Nie wiem jak to się skończy dla Turnigy szczególnie, że potrzebny jest zasilacz o stabilizowanym napięciu a nie typu CC-CV (stały prąd, stałe napięcie). kolego chyba pomyliły ci się wątki... ładowarka-balancer o której jest mowa może przyjąć napięcie zasilające max 15V.tak jest w opisie. pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 szczególnie, że potrzebny jest zasilacz o stabilizowanym napięciuNo właśnie. Używanie prostownika jako zasilacza to nie najlepszy pomysł. Można ostatecznie podłączyć do wyjść duży kondensator, tylko trzeba się później upewnić co do napięcia. Stawiam że będzie 16V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 No to "pomylę się" jeszcze raz, kolego andrzeju351: "2.1 The charger’s power input requires 11V to 14V DC power. Higher or reversed voltages will cause permanent damage and will void the warranty." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linean Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 hej no to wkońcu nie wiem , niech ktoś stanowczo powie czy można czy nie można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Nie można. Stanowczo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linean Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 zeby nie zakładać nowego zapytam jeszcze znalazłem w domu takie coś link jeżeli ustawię na 12v to się nada ? mam już ładowarke i li-pola 3s 1000mhz i nie ładuje tylko szukam tego głupiego zasilacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Będzie albo nie będzie. Ta ładowarka daje na wyjściu prąd około 800 mA przy napięciu ładowania maksymalnie 12,6 V (3S). 12 V zasilacz musi być w stanie dostarczać trwale około 1 A żeby mówić o stabilnym rozwiązaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Poszukaj u siebie w domu zasilacza komputerowego, albo u kogoś znajomego - może mu zalega. Pół godziny pracy i masz super zasilacz 12, 5, 3.3 V do wielu urządzeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moriq Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Chyba zrobiłem błąd źle doradzając koledze, zapomniałem że ładowarki do bp "podbijają" napięcie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi