Norman Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 dzisiaj miałem ciekawą przygodę , podczas lotu ścieło mi wszystkie śruby mocujące śmigło . Pewnie 2 się wykręciły a reszta się zmęczyła , lądowałem bezpiecznie ale teraz musze kupić nową piastę . Czy któryś z kolegów może mi podpowiedzieć gdzie u nas taką dostanę lub może ma ktoś zapasową . Sprawa jest dość pilna bo w przyszłą sobotę mamy u nas na lotnisku piknik i pokazy modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zadzwoń do modelmotor.pl to chyba największy wybór chinoli w pl, ma też częsci do innych silników. Sprawa nie jest stracona, w mvvs uratowaliśmy piastę w ten sposób, że rozwierciliśmy wiertłem śrubę która została w piaście wystarczy jak wejdziesz około 1-1,5cm w to wykrętak czy jak to się zwie i pięknie wykręcasz jak kluczem... takie ukręcone śruby nie raz już wykręcałem w samochodzie czy motorze. Silnik modelarski jest czysty i na gwintach piasty nie ma korozji czy kleju do śrub więc nie ma oporów utrudniających wykręcenie ukręconej śruby powinno wyjśc bez problemu. A ukręciło ci śruby, bo pewnie miałeś drewniane śmigło. Drewno się "ścisnęło" o docisku śrub i lekko dostało luzu i dalej to już wiadomo. Drewniane śmigła trzeba dociągać co jakis czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 14 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 czesc, sciagalem ostatnio piaste z towerhobbies, ok 40usd z przesylka, przesylka szla w tydzien. Wymienialem bo w pierwszych modelach dl100 piasta nie jest pelna, i zaczela pekac promieniowo od rowka na klin :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 dzięki za info ale już sobie poradziłem , starą piastę przegwintowałem na 6mm i już lata , a nowa bardzo szybko mi sprowadził Grzesiu z Nastika i teraz mam dwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi