ppompka Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Mam taką ładowarkę http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7637 i przymierzam się do zakupu FPV i bez sensu byłob7y kupowanie lipola jak ma wytrzymać tylko chwilę, czy mogę nią ładować lipola 500mah ładowanie max 2c, czyli teoretycznie mogę, ale jak to jest w praktyce, czy pakiet nie siądzie po kilkunastu ładowaniach? W komentarzach ładowarki piszą że ładowarka ładuje około 500mA, a nie sugerowane 800mA, ale może to tylko wyjątki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Wiesz co teoretycznie... Zawsze liczę tak pakiet 2200 mah mogę ładować "bezpiecznie" 2.2 A ,czyli taki pakiet 500mah 0.5A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 No właśnie chodzi mi o to czy ktoś ma doświadczenie w praktyce z ładowaniem powyżej 1C pakietu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolin101 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 lepiej dluzej poczekac niz wyzucac zuzyty pakiet. Na pewno "psje się" bardziej od ładowania takimi prądami gdyż jest to górna granica a nie zalecany czy bezpieczny poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Tylko ja tam nie mam regulacji prądu. Gdybym miał, to bym się nie pytał o takie ładowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Wiesz co, ładowałem podobną ładowarką pakiet 2s 220mah... 0.8A, spokojnie pójdzie, aczkolwiek żywotność pakietu drastycznie spada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi