ValdeK Opublikowano 10 Czerwca 2011 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Witam, w aparaturze Turnigy 9x drążek gazu nie dochodzi do zera (widać to w funkcji display) ustawiłem zakres tego kanału na maxymalne 120% w dół i w góre lecz to nie pomogło. Przez to nie mogę uruchomić silnika. Na mx-12 wszystko działa i jest sprawne. Miał ktoś podobny problem ? problem dotyczy wszystkich drążków, wszystko ustawione na max 120%, trymery itp. Gdy przesuwam obojętnie jaki drążek to w opcji podglądania wychyłów [DISPLAY] zatrzymuje się on prawie na maximum nawet gdy fizycznie nie doszedł jeszcze do końca, lecz dalsze przesunięcie nie wpływa na wychył w nadajniku. Tak jak by była jakaś magiczna bariera. z góry dziękuje za pomoc
Maciek22 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Opublikowano 10 Czerwca 2011 może to być odlutowany kabelek w środku w aparaturze ,ja miałem taki przypadek ze sterem kierunku w turnigy 9x i właśnie kabel mi się odlutował i też nie mogłem sterować ...
Syriusz Opublikowano 10 Czerwca 2011 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Prawdopodobnie masz źle skalibrowane drążki - jak to rozwiązać opisane jest w tym wątku: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=282991&highlight=#282991
ValdeK Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2011 Już to robiłem pare razy ale nie przyniosło to żadnego rezultatu. Nie mam pojęcia jak moge inaczej uzbroic regiel do lotu
Bezim Opublikowano 11 Czerwca 2011 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Witam, ja się podepnę, gdyż mam problem, (zapewne coś przestawiłęm w ustawieniach tylko nie wiem co) gaz chodzi mi odwrotnie, czyli na aparaturze: drążek od siebie- gaz 0% drążek do siebie- gaz 100%
Capriman Opublikowano 11 Czerwca 2011 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Bezim - zainteresuj się opcją revers... ValdeK - ja miałem kiedyś podobny problem tyle że w dużo prostszej apce. Okazało się że w środku odkręcił się potencjometr i obracał się razem z drążkiem gazu i dokładnie tak jak u ciebie nie dało się zatrzymać silnika...
Bezim Opublikowano 11 Czerwca 2011 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Rewersy mam wszystkie wyłączone. Jak nie wymyślę nic to się zainteresuję tą opcją :mrgreen:
Capriman Opublikowano 11 Czerwca 2011 Opublikowano 11 Czerwca 2011 To włącz revers na kanale gazu i bedzie dobrze, ja na jednym reglu gaz mam normalnie a na innym musi być właczony revers...
mkrawcz1 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Może regulator ma zaktywowany rewers.
ValdeK Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2011 Dzięki Capriman za wskazówke lecz to nie to :/ już sam nie wiem co może być przyczyną. Dziwne że wszystkie kanały zatrzymują się dokładnie w tym samym miejscu.
merlin1212 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Opublikowano 11 Czerwca 2011 ValdeK, spróbuj wgrać jakiś alternatywny soft. Zobacz czy bedzie to samo.Jeśli będzie to samo-znaczy że jakiś ewidentny błąd sprzętowy
ValdeK Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2011 Jutro jeszcze raz zbinduje odbiornik z nadajnikiem. Coś mi się zdaje że źle go zbindowałem ponieważ gdy to robiłem wpiąłem regiel z zasilaniem pod kanał 1 a turnigy ma gaz pod 3 i odbiornik zapisał to ustawienie drążka jako minimalne. Jak to zrobie to napisze czy próba się powiodła Tymczasem dziękuje wszystkim za pomysły.
Rekomendowane odpowiedzi