woj-tech Opublikowano 13 Czerwca 2011 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Witam. Paweł dając linka do klasyfikacji Pucharu Świata zainspirował mnie do stworzenia klasyfikacji Pucharu Polski F2B i stworzyłem coś takiego - link . Z zawodami z Żyrardowa mam mały problem bo ostatni zawodnik ma wyniki zerowe i nie wiem czy się go dolicza do klasyfikacji. Na razie go nie uwzględniłem.
Gość Anonymous Opublikowano 14 Czerwca 2011 Opublikowano 14 Czerwca 2011 I dobrze zrobiłeś, zgodnie z zapisami punktu 4.E.4 Kodeksu Sportowego FAI - trochę przydługo się ładuje...ale działa. Tworząc taki ranking musisz zwrócić ponadto uwagę na to czy wszyscy startujący w danej imprezie zawodnicy posiadają aktualną licencję, bo czasem zdarzają się w tym miejscu wpadki organizacyjne. Aktualny wykaz wydanych przez AP licencji znajduje się tutaj!! - ostatuia aktualizacja 10 czerwca br. W przypadku braku licencji - zawodnika traktujesz jak powietrze....choć na liście oficjalnych wyników nie powinien figurować wogóle - tak (błędnie) przygotowane wyniki są podstawą do unieważnienia imprezy i wtedy tracą przede wszystkim ci, którzy licencję posiadają....przyjrzyj się dokładnie, bo w Twoich wynikach są osoby, których tam być nie powinno!!!
woj-tech Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2011 Dzięki Paweł. Już poprawiłem.
Gość Anonymous Opublikowano 16 Czerwca 2011 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Teraz ma to "ręce i nogi". Dzięki Wojtku.
Rekomendowane odpowiedzi