piotrek123 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Mam ładowarkę turnigy accucell 6. Kupiłem nowy pakiet, wstawiłem do ładowania i pierwsza cela ma około 3.90 pozostałe 4.20. Jeszcze wcześniej pakiet z nadajnika ładowany przez tą ładowarkę również najprawdopodobniej uszkodził mi pakiet i znowu pierwsza cela 3.82 a pozostałe 4.20. Czy można doładować samą pierwszą celę tą ładowarką? Czy ładowarka już jest do wyrzucenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Jak masz w pakiecie wtyk do balansowania cel to podłącz do tego złącza ładowarkę ustawioną na ładowanie jednej celi . Oczywiście podłącz ją tylko do tej słabszej celi czyli musisz na wtyczce odszukać te piny do których podłaczona jest słabsza cela. Doładuj ją do 4.2V a potem rozładuj w modelu i sprawdź napięcia na każdej z cel. Jeżeli ta co ma 3.9 będzie znowu słabsza to problem leży w pakiecie. Jeżeli cela będzie miała takie same napięcie jak pozostałe to problem lezy w ładowaniu. Możesz też naładować pakiet bez uzycia balansera, jak napięcie podczas ładowania będzie równe na każdej z cell to wina lezy po stronie balansera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek123 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zapomniałem dodać, że zawsze ładowałem za pomocą balansera te pakiety. Oczywiście podłącz ją tylko do tej słabszej celi czyli musisz na wtyczce odszukać te piny do których podłaczona jest słabsza cela.Czyli co mam pozostałem pozasłaniać czy jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Nie wiem co rozumiesz poprzez "pozasłaniać" Z ładowarki wychodzą Ci dwa przewody do ładowania i wtyk balancera. Balancer sobie odpuść , a na wtyku do balansowania od strony pakietu znajdź wyprowadzenia tej niedoładowanej celi i do nich podłącz przewody ładowania ( a nie wtykę balancera) , ładowarkę ustaw na ładowanie 1S i doładuj tą niedoładowaną celę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi