Gość xxxxxx Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Witam. Czy ta zabaweczka nadaję się do cięcia drewna ? Ktoś tego używa. Potrzebuję wyciąć nie przelotowy rowek w deseczce. Wymiar rowka szerokość ok 4 cm głębokość ok 2 cm "grubość" 0,5mm Chodzi o zrobienie ok 4 tyś takich rowków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 do takich rzeczy to tylko frezarka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 chcesz tyle rowków wyciąć to szukaj patologa ( zimnego chirurga) mają naprawdę niezniszczalne piły wibracyjne - niestety nie znam nazwy producenta ale działają na tej samej zasadzie albo pokaż co chcesz zrobić to i narzędzie się znajdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Hej:) To nie jest zabaweczka To naprawdę świetne narzędzie. Krzychu, w Niemczech nazywa się to właśnie "knohzege" sorry za pisownie ale napisałem fonetycznie a nie gramatycznie. "Knohzege" czyli maszynka do ciecia kosci i np gipsu na złamanych kończynach. W niemieckich firmach laminatowych taka nazwa jest powszechnie uzywana. Świetne narzędzie, używam do cięcia wszelkiego drewna, laminatów szklanych oraz węglowych. Bardzo bogaty wybór ostrzy. Od razu zastrzegam że jako maszynka do obróbki papierem ściernym sprawdza się bardzo kiepsko. Najbardziej cenione są narzędzia firmy fein zwane multimaster http://v1.fein.de/fein-multimaster/pl/pl/main/ Podstawowe wyposażenie boatbuilderów na zachodzie, bez tego nie wchodzą na deck . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Leszek wiem co to jest i jak działa dlatego wysłałem we właściwym kierunku :wink: jednak do laminatu wolę inne szybsze narzędzia czasami wystarczy zmienić podejście by nie trzeba było produkować tony pyłu przy obróbce półproduktu ale to już inny temat . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Krzychu wiem że wiesz hehe Ta maszynka na pewno nie nadaje się do "przemysłowego" ciecia laminatów a i jej druga nazwa "bezpyłowa" tez niewiele ma wspólnego z prawdą Mały rzez -mało pyłu i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi