Artu Opublikowano 13 Września 2011 Opublikowano 13 Września 2011 W naturze lata, więc nie rozumiem, czemu nie miał by latać model:
Malker Opublikowano 13 Września 2011 Opublikowano 13 Września 2011 W naturze latają dziesiątki jak nie setki a model to co innego.
jary14 Opublikowano 14 Września 2011 Autor Opublikowano 14 Września 2011 może trzeba umieścić wyżej wirnik i bardziej odchylony do tyłu? przekop ten artykuł autogyro i może zrób wirnik tam wymyślony (oblepiony taśmą klejącą -łatwo poznasz na fotach i avikach ,nieźle się sprawdza i jest super łatwy do wykonania ) sam jakiś czas temu rozpocząłem coś podobnego ale brak czasu i inne projekty .... Wszystko ok, jednak moim zadaniem jest sprawdzenie, jak działa/nie działa dany model z konkretnego zestawu. Więc jak na razie:odbudowałem model i zanim znów się wzbiję, to czytam, czytam, czytam iii czytam, aż w końcu wcielę teorię w życie i mam nadzieję, że będę mógł przedstawić filmik z lotu... P.S - Artu, samolot, samolotowi nie równy, tak samo jak, samochód samochodowi i wiatrakowiec, wiatrakowcowi :wink:
Cimek Opublikowano 14 Września 2011 Opublikowano 14 Września 2011 Może gdybyś miał również sterowanie "Tarczą" wirnika ,to lot byłby dłuższy...
Rekomendowane odpowiedzi