slawko_k Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam. Mam go ponad pol roku (dostalem za przysluge) i praktycznie od poczatku klopoty. Na niektorych silnikach pracuje jak trzeba a na niektorych zgrzyta silnik, piszczy , zatrzymuje sie silnik i wogole porazka. Kombinowalem z ustawieniami timingow i zawsze to samo. dodam ze wiekszosc silnkow to wlasna produkcja ale sa tez i fabryczne. mam tez tower pro 10A i z wszystkimisielnikami w tych samych warunkach (smigla , pakiety) wszystko dziala jak nalezy. Czy jest uszkodozny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Hej, a dobrze go zaprogramowales ? Programowanie tego regla to koszmar - jest tak duzo opcji ze polapac sie nie moglem, ale w koncu doszedlem z regielkiem do porozumienia i teraz nie mam zadnych problemow, chodzi miodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 opcji jest 7 -napiecie odciecia -ograniczenie pradowe -hamulec -kalibraja przepustnicy -timing -odciecie po spadku napiecia -soft start wiec nie ma tu za bardzo co ustawiac. zmiany timingu nic nie daja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 ja mam w drodze CC esc i ten adaptor do programowania to jak kiedys bys byl w krk to mozna by bylo zaprogramowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Dzieki za propozycje. Sek w tym ze to co moglem zaprogramowac z droazkow (te 7 opcji) to zmienialem i dalej kiszka. a czy tym interfejsem co bedziesz mial to mozn agwrac nowego softa do niego? slyszalem ze nowszy jest lepszy i ma wiecej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 cale programowanie mozna zrobic na kompie, plus instalowac nowy soft na regulator do tego, wszystkie wlasciwosci mozna zmienic, np, jak min volt, hamulec itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 dalej masz problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 no nic przy nim nie robiłem bo nie miałem jak i czym. dalej kłopot ze startem niektórych silników , i prawie cały czas jak silnik pracuje słychać taki metaliczny dźwięk jakby ktoś próbował go śrubokrętem zatrzymać. oczywiście na innym regulatorze silnik chodzi super. do tego progi odcięcia. jak ustawię na 6V to odcina przy ok 5,2 co jest zdecydowanie za nisko dl 2s, jak ustawię na 7V to odcina przy ok 6,2V co powoduje że latam kilka min krócej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 jak kiedyś byś jechał w moje strony to bym mógł tobie zaprogramować z kompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.