Skocz do zawartości

Problem z CC Phoenix10

slawko_k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam go ponad pol roku (dostalem za przysluge) i praktycznie od poczatku klopoty. Na niektorych silnikach pracuje jak trzeba a na niektorych zgrzyta silnik, piszczy , zatrzymuje sie silnik i wogole porazka.

Kombinowalem z ustawieniami timingow i zawsze to samo.

dodam ze wiekszosc silnkow to wlasna produkcja ale sa tez i fabryczne.

mam tez tower pro 10A i z wszystkimisielnikami w tych samych warunkach (smigla , pakiety) wszystko dziala jak nalezy.

Czy jest uszkodozny?

Opublikowano

Hej,

a dobrze go zaprogramowales ?

Programowanie tego regla to koszmar - jest tak duzo opcji ze polapac sie nie moglem, ale w koncu doszedlem z regielkiem do porozumienia i teraz nie mam zadnych problemow, chodzi miodnie :)

Opublikowano

opcji jest 7

-napiecie odciecia

-ograniczenie pradowe

-hamulec

-kalibraja przepustnicy

-timing

-odciecie po spadku napiecia

-soft start

wiec nie ma tu za bardzo co ustawiac. zmiany timingu nic nie daja.

Opublikowano

Dzieki za propozycje.

Sek w tym ze to co moglem zaprogramowac z droazkow (te 7 opcji) to zmienialem i dalej kiszka.

a czy tym interfejsem co bedziesz mial to mozn agwrac nowego softa do niego? slyszalem ze nowszy jest lepszy i ma wiecej opcji.

Opublikowano

cale programowanie mozna zrobic na kompie, plus instalowac nowy soft na regulator

do tego, wszystkie wlasciwosci mozna zmienic, np, jak min volt, hamulec itp

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

no nic przy nim nie robiłem bo nie miałem jak i czym.

dalej kłopot ze startem niektórych silników , i prawie cały czas jak silnik pracuje słychać taki metaliczny dźwięk jakby ktoś próbował go śrubokrętem zatrzymać. oczywiście na innym regulatorze silnik chodzi super.

do tego progi odcięcia. jak ustawię na 6V to odcina przy ok 5,2 co jest zdecydowanie za nisko dl 2s, jak ustawię na 7V to odcina przy ok 6,2V co powoduje że latam kilka min krócej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.