mati1988k Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Witam. Czy ktoś z was zajmował się kiedyś dekodowaniem sygnału PPM z aparatury. Sygnał wchodzi u mnie na wejście INT0 Atmegi. W skrócie mam takie coś: ISR(TIMER0_COMP_vect ) // Timer 0 co 0.01ms { czas++; if(czas>=3000)czas=0; } ISR(INT0_vect) //Przerwanie INT0 zbocze narastające { switch(op) { case 0: o_synch=czas; break; case 1: oS1=czas; break; case 2: oS2=czas; break; case 3: oS3=czas; break; case 4: oS4=czas; break; case 5: oS5=czas; break; case 6: oS6=czas; break; case 7: oS7=czas; break; case 8: oS8=czas; break; } czas=0; op++; if(op==9)op=0; if(op==0) { send=1; } } Jednak odczyt nijak ma się do tego co na wejściu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pied Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Zrob to po ludzku i poczytaj o Input Capture Unit w datasheet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1988k Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Oo. Dzięki, właśnie tego potrzebowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi