pyton Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Witam. niedawno kupiłem owy balancer od jednego z forumowiczów. Jak podłaczam do niego pakiet to najpierw wyswietlaja sie zielone diody a nastepnie znikaja i jest czerwona;/ czy ona zniknie i bedzie sie ładować normalnie? Czy pakiet jest uszkodzony?? dodam ze wlasnie pakiet jest nowy i nigdy nie byl jeszcze ladowany! czy moze z balancerem jest cos nie halo :?: jak myślicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 A ten balancer pod jaką ładowarkę masz podłączony ? jakie wychodzi napięcie z ładowarki na balancer ? czy nie jest za niskie ? i sprawdź czy pakiet nie jest już czasami naładowany(4,25 v) na celę i morze dla tego ci rozłącza ,tyle na początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Więc tak ładowarka mikroprocesorowa X-power 601AD. jakie wychodzi napiecie no własnie nie wiem :? pakiet ma ok 11.3V . Nawet zanim podłacze do ładowarki balancer to juz mi wywala czerwoną diode :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 pakiet ma ok 11.3V . Ale jaki 4s czy 3s ? 11,3 v może być w 3s lub rozładowanym 4s :crazy: Czy próbowałeś ładować inne pakiety ? Sprawdź pojedynczo ogniwa jakie mają napięcie nie może być po niżej 3v na cele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 ...Jak podłaczam do niego pakiet to najpierw wyswietlaja sie zielone diody a nastepnie znikaja i jest czerwona;/ czy ona zniknie i bedzie sie ładować normalnie? Czy pakiet jest uszkodzony?? dodam ze wlasnie pakiet jest nowy i nigdy nie byl jeszcze ladowany! czy moze z balancerem jest cos nie halo :?: jak myślicie?? Wszystko jest OK, zgodnie z instrukcją. Pewnie jej nie posiadasz? Tutaj jest do pobrania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Nie wiem,czy pomoge :devil: spróbuj w ten sposób.Włącz ładowarkę z podpiętym balanserem,podłącz wtyczkę do balansowania,a nastepnie wtyczkę prądową.Dalej ustawiasz na ładowarce :rotfl: Piszę dlatego,bo miałem taki sam problem z Sharkiem+balans.Robbe,czyli kolejność włączania :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Napiszę jeszcze raz; tutaj nie ma żadnego problemu. Ciągłe świecenie czerwonej diody oznacza prawidłowe podłączenie pakietu do balansera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 no spoko tylko czemu mi ladowarka nie czyta balancera?? pakiet jest podłaczony i chce nawet tak na spróbe naładowac i wyskakuje ze nie ma balancera :evil: juz tego nie lape a skoro ciagle swiatlo czerwonej diody sie pali to kiedy zgasnie?? i bedzie mozna naladowac pakiet? bo obecnie nie gaśnie wogóle... i ładowarka pakietu nie czyta :evil: a pakiet 3s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 no nie wiem ma ktoś może owy balanser i moze cos podpowiedziec?? każda wskazówka jest cenna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 ładowarka pakietu nie czyta Próbowałeś podłączyć inny pakiet ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 no własnie nie :? nie mam pod reka zadnego :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 no spoko tylko czemu mi ladowarka nie czyta balancera?? pakiet jest podłaczony i chce nawet tak na spróbe naładowac i wyskakuje ze nie ma balancera :evil: juz tego nie lapeNie znam tej Twojej ładowarki, ale wygląda ona na kolejny klon starego Multiplexa, więc ciekaw jestem w jaki sposób sygnalizuje Ci brak balancera?Podejrzewam, że raczej sygnalizuje Ci brak podłączonego pakietu. Czy na pewno podłączyłeś pakiet do balancera nie tylko przez złącze balancera ale również przez złącze prądowe? a skoro ciagle swiatlo czerwonej diody sie pali to kiedy zgasnie?? A instrukcji do której linka podałem nie chciało się przeczytać ? Bo mi się chciało ją specjalnie dla Ciebie wyszukać :twisted: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 owszem chciało i powiem wiecej ze mam instrukcje i faktycznie pisze o czerwonej diodzie tylko ze migajacej przez jakies 15 sek. a nie ze pali sie non stop. Wiec tak jest podłaczone złacze pradowe i balansera i wybieram zeby naładowała pakiet jaki mam i owszem nagle sie pojawia ze ładuje a potem ze "not fount balanser" z tym ze owa czerwona dioda swieci na balanserze. Natomiast gdy nie podłaczyłem złacza balansera, tylko pradowe, prąd płynie przez balanser z ładowarki i ładuje pakiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 A,zrobiłeś tą kolejność podłączania,jak pisałem :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Tak dokładnie. najpierw ładowarka z balancerem potem ta wtyczka z balanserem i potem wtyczka pradowa no i to samo... najpierw czerwona dioda potem cała reszta i lipa...;/ a tylko jeszcze co ustawiam na ladowarce? bo ja ustawiam zeby ładowała przez balancer. i oczywiscie najpierw odczyta pakiet ale to glownie dzieki złaczu pradowemu a potem wywala ze nie ma balansera :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 W trybie ładowania z zewnętrznym balanserem ładowarka chce używać dodatkowego połączenia do wymiany danych (nie masz takiego). Ustaw zwykłe ładowanie i ufaj, że ten balanser zrobi co ma do zrobienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 no ale przez przewód prądowy?? bo inaczej sie nie da ladować z użyciem balansera ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Balanser z pakietem będzie spięty przewodami prądowymi i tymi do monitorowania napięć ogniw więc zrobi swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 yhy no miejmy nadzieje;) czyli ładować z ładowarki normalnie jak bez balansera ale jednak z nim.?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Tak. W ładowarce program do zwykłego ładowania. Ładowarka podłączona do balansera (przewody prądowe). Pakiet wpięty wszystkim do balansera (przewody prądowe i wyrównujące). Podałem nie kolejność ale zasadę. PRZECZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM w instrukcji od balansera o kolejności podłączania i komunikatach świetlnych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi